Διυλιστήριο: FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα


"O Έλληνας Πρωθυπουργός προκάλεσε την αντίδραση του Ομπάμα"

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που έσπασε την κοινή γραμμή των μελών του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, γράφουν σήμερα οι Financial Times, προκαλώντας την αντίδραση του Μπάρακ Ομπάμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που οι υπόλοιποι ηγέτες ζητούσαν να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στη Μόσχα για τις κινήσεις της στην Ανατολική Ευρώπη. 

Τι αναφέρει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα: 

 «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην "αγκαλιά" της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. »

Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. »

Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του έκοψε γρήγορα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα». 

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, για να του απαντήσει ο αμερικανός πρόεδρος ότι σε αυτό πρέπει να βοηθήσει «ο φίλος σου ο Πούτιν». 


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus