Διυλιστήριο: Σε δίκη οδηγείται εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ για απάτη

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σε δίκη οδηγείται εργολάβος καθαριότητας στο ΑΠΘ για απάτη



Με παραπεμπτικό βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης κατηγορεί εργολάβο καθαριότητας στο ΑΠΘ πως εμφάνιζε υπαλλήλους οι οποίοι απασχολούνταν σε άλλη υπηρεσία.

Ειδικότερα ο εργολάβος παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι από το 2001 εμφάνιζε καταστάσεις με υπαλλήλους που φαινόντουσαν να εργάζονται ως καθαριστές στο ΑΠΘ στην πραγματικότητα όμως απασχολούνταν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Από το 2001 και για διάστημα τριών ετών, κάθε μήνα ο κατηγορούμενος φέρεται να εμφάνιζε στην αρμόδια υπηρεσία του Ιδρύματος καταστάσεις εργαζομένων στις οποίες περιλαμβανόταν άτομα που εργάζονταν στην ΥΠΑ. Φέρεται επίσης να δήλωνε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων με σκοπό να εισπράττει παράνομα μεγαλύτερα ποσά. Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΠΘ, 12 υπάλληλοι - καθαριστές επιπλέον φαίνεται πως δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο Ίδρυμα. Με αυτή τη μέθοδο άλλους μήνες οι καταστάσεις περιλάμβαναν 18 ή και 34 επιπλέον υπαλλήλους καθαριότητας.

Το διάστημα που κατηγορείται ότι εμφάνιζε τις εν λόγω καταστάσεις εργαζομένων ο εργολάβος φέρεται να εισέπραξε περισσότερα από 800.000 ευρώ από τα κονδύλια του Ιδρύματος.

Μέχρι να διεξαχθεί η δίκη το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων, τις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στις αστυνομικές αρχές, που είχαν επιβληθεί από την ανακρίτρια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus