Διυλιστήριο: Το colpo grosso του Τσίπρα με τον εκλογικό νόμο

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Το colpo grosso του Τσίπρα με τον εκλογικό νόμο

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες την συζήτηση και την ψήφιση του εκλογικού νόμου στην Βουλή. Δεν θα αναλωθούμε αν θα έπρεπε να ψηφιστεί ή αν θα έπρεπε να γίνει τώρα η ψήφισή του.

Με έκπληξη είδαμε βουλευτές της αντιπολίτευσης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και κάποιους από το Ποτάμι να πανηγυρίζουν που δεν κατάφερε η κυβέρνηση να μαζέψει τους 200 βουλευτές για την άμεση εφαρμογή του. Αλλά τι είναι αυτό που πραγματικά κατάφερε ο Alexis, και τα μεγάλα κεφάλια της αντιπολίτευσης δεν το κατάλαβαν ;

Πρώτο από όλα, έφερε κοντά τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στην κυβέρνηση και πιθανώς στην στήριξή της, κάνοντας πιο δυνατή την διακυβέρνηση, από την ισχνή πλειοψηφία των 152 εδρών.

Αμέσως μετά, συσπείρωσε τους αριστερούς ψηφοφόρους του, που μετά από την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων, ολοένα και περισσότεροι έδειχναν να εγκαταλείπουν τον αριστερό Τσίπρα, που ιδιωτικοποιεί επιχειρήσεις.

Αλλά το κυριότερο είναι, ότι κατάφερε να είναι ο κυβερνήτης και διαμορφωτής της πολιτικής ζωής της Χώρας για πολλά χρόνια ακόμα. Η εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τον εκλογικό νόμο με το bonus των πενήντα εδρών για τις επόμενες εκλογές, δίνει την δυνατότητα, σε περίπτωση ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους (είναι πολύ πιθανό μετά τις δηλώσεις στήριξης του Λιού, αλλά και δεδομένου της πολιτικής αστάθειας της Τουρκίας) και της δεδομένης αναζωπύρωσης της Ελληνικής Οικονομίας μέσω των αναπτυξιακών έργων από το πακέτο Γιούνκερ, την πλήρη αντιστροφή του εκλογικού σώματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται να υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενοι τριγμοί που δύσκολα θα κοπάσουν, μεταξύ των ακροδεξιών στελεχών και στελεχών που ανήκουν στο Καραμανλικό στρατόπεδο. Ο Κυριάκος, δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση στο κόμμα του, σε σημείο που κάποιοι, ανοιχτά πια, να τον θεωρούν παρένθεση.

Οι δημοσκοπήσεις, που τόσο πολύ αναφέρουν σαν επιχείρημα τα αντιπολιτευόμενα μέρη, δεν παίζουν πια κανένα ρόλο, ούτε μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη . Ο Ελληνικός λαός έζησε την αδυναμία των δημοσκοπικών εταιρειών να πέσουν έστω κοντά στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών και του δημοψηφίσματος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, είναι λογική κατάληξη στις επόμενες εκλογές, να έχουμε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία να οδηγηθεί ξανά σε εσωτερικές διεργασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, και στις μεθεπόμενες εκλογές, που λογικά και μόνο απλά, λόγω χρόνιας διακυβέρνησης θα έχει αποδυναμωθεί ο Τσίπρας, το πρώτο κόμμα να ''αναγκαστεί'' να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια ...ρουά ματ από τον Τσίπρα

Από Αγλαονίκη
https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus