Διυλιστήριο: Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αποκαλύψεις πρώην στελέχους της UBS και νυν πληροφοριοδότη: Τα 4 δισεκ. της λίστας Μπόργιανς είναι ψίχουλα, σας έκρυψαν πολύ περισσότερα


«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα»-Αποζημίωση 2 δισεκ. μπορεί να ζητήσει η Ελλάδα, ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ


«Pinuts» χαρακτηρίζει το πρώην στέλεχος της UBS και σήμερα πληροφοριοδότης Μπραντ Μπίρκενφελντ τα 4 δισεκ. ευρώ που έδειξε η λίστα Μπόργιανς ως καταθέσεις Ελλήνων στην τράπεζα, ενώ αναφέρει ότι «τα ποσά που σας έκρυψαν είναι πολύ μεγαλύτερα». 

«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα», λέει στη συνέντευξή του στη «Realnews» το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS. 

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφόρησή του για τους Έλληνες πελάτες και τραπεζίτες της UBS που καλύπτουν την Ελλάδα είναι εμπιστευτική και τονίζει: «Tην έχω δώσει στις ελληνικές αρχές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τους Έλληνες πολίτες και τα κράτη μέλη της Ε.Ε.» 

Ο Μπίρκενφελντ, επιτίθεται στην UBS, λέγοντας ότι «γνώριζε απολύτως τι έκανε υποβοηθώντας και υποκινώντας τη φοροδιαφυγή πελατών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.» 

Πρόκειται, όπως λέει « για μια εγκληματική οργάνωση που έκανε τα πάντα για να αποκτήσει και να εκμεταλλευτεί τον κρυφό πλούτο που συγκέντρωνε όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά και όπου αλλού είχε υποκαταστήματα». 

Οι αποκαλύψεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για την Ελλάδα, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση έως και 2 δισεκ. από την τράπεζα.

Ανακοίνωση-επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. για τον Σκλαβούνη 

 «Στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Real, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Βrad Βirkenfeld, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα ως μια "παγκόσμια εγκληματική οργάνωση", η οποία έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες», επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με την τράπεζα UBS και τον κ. Σκλαβούνη. 

«Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Δεν μας προξενεί εντύπωση. Επί δεκαετίες, μια κάστα "ανέγγιχτων", εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν είχαν καμιά διάθεση να "ενοχλήσουν" τους φίλους τους». 

 «Ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε ότι οι εποχές της ανομίας, του "κουκουλώματος" και του "δούναι και λαβείν" με τους πλούσιους φοροφυγάδες "φίλους", παρήλθαν ανεπιστρεπτί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. 

Πηγή: www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus