Διυλιστήριο: Κουβέντα για τα δάνεια της ΝΔ από την Attica Bank

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κουβέντα για τα δάνεια της ΝΔ από την Attica Bank



H εγγυητική της Attica Bank προς τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση στοιχείων του «πόθεν έσχες» του προσωρινού υπερθεματιστή, έδωσαν την ευκαιρία στον ΔΟΛ, στον όμιλο Αλαφούζου και στο «Star» συμφερόντων Βαρδινογιάννη με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. να ενώσουν για λίγο τις δυνάμεις τους,ανακαλύπτοντας όψιμα σκοπιμότητες και αδιαφάνεια στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Καταγγέλλοντας όμως την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου της Attica Bank, αποκαλύπτουν τα ίδια τα μέσα το πώς η συγκεκριμένη μη συστημική τράπεζα αποτέλεσε διαχρονικό πεδίο κυβερνητικών χειραγωγήσεων που μεταξύ άλλων δανειοδότησε με επισφαλείς εγγυήσεις ΜΜΕ και κόμματα. Όπως άλλωστε και οι συστημικές τράπεζες.

Επιπλέον τα συγκεκριμένα μέσα βάλλουν εναντίον μόνο ενός εργολάβου, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί στρατηγικών επιχειρηματικών συνεργασιών δήθεν ορκισμένων ποδοσφαιρικά εχθρών.

Κι αυτό όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Attica (ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος Αλ. Αντωνόπουλος) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής τον Ιούλιο κατέθετε ότι δεν υπήρχε καμιά ουσιαστική εξασφάλιση των «θαλασσοδανείων» (κομμάτων και ΜΜΕ) στη συγκεκριμένη τράπεζα.
Ειδικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι δόθηκε δάνειο 2 εκατ. ευρώ προς τη ΝΔ το 2011 και το οποίο δεν εξυπηρετείται από τότε, προς το ΠΑΣΟΚ δόθηκε δάνειο 5 εκατ. ευρώ το 2010 και το οποίο επίσης δεν εξυπηρετείται.
Προς το ΚΚΕ δόθηκε δάνειο 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά, ενώ το δάνειο των 200.000 ευρώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοφληθεί.
Για τα ανεξόφλητα ποσά κομμάτων και ΜΜΕ, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέρα, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο ο κίνδυνος απωλειών.

Όσο για τη Ν.Δ., χωρίς να έχει πληρώσει ούτε μία δόση από τα οφειλόμενα στη συγκεκριμένη τράπεζα, από την οποία έπαιρνε δάνεια με τις ίδιες εγγυήσεις που είχε δώσει σε άλλες τράπεζες, τώρα καταγγέλλει τον τρόπο που πήρε δάνειο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Επιπλέον, όπως αποκαλύφθηκε στην ίδια εξεταστική, ενώ η εισήγηση του «Τμήματος έγκρισης και αξιολόγησης πιστοδοτήσεων» ήταν αρνητική για δάνειο προς τη Ν.Δ. (20.10.2011), εν τούτοις αυτό εγκρίθηκε από το ανώτερο εγκριτικό συμβούλιο πιστοδοτήσεων. «Υπήρχε διαφωνία για το δάνειο στο εισηγητικό επίπεδο.

Ο εισηγητής στο κλιμάκιο είχε θετική άποψη. Υπήρχε διαφωνία μεταξύ του εισηγητή και του υφισταμένου του τμηματάρχη», αποκάλυψε ο τότε διευθύνων σύμβουλος της AtticaΑλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Πηγή: efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus