Διυλιστήριο: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για το σκάνδαλο με τα δάνεια

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για το σκάνδαλο με τα δάνεια


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκινά σήμερα δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η υπόθεση, που ξεκίνησε με τις ταυτόχρονες συλλήψεις δεκάδων εμπλεκομένων, αφορά στα εκατομμύρια δανείων που χορηγήθηκαν από τη διοίκηση της τράπεζας σε επιχειρηματίες, χωρίς -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- να έχουν δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν είναι οι πρώην επικεφαλής του Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης και Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Σπύρος Παντελιάς συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, καθώς και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδίδεται στους κατηγορουμένους σωρεία πράξεων που φέρεται να προκάλεσαν ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, τα οποία πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ορισμένες, μάλιστα, από τις πράξεις για τις οποίες παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι επισείουν βαρύτατες ποινές).

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν τα δάνεια.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε με τις ταυτόχρονες συλλήψεις δεκάδων εμπλεκομένων, αφορά σε επισφαλή δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν μέσα σε μια πενταετία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε επιχειρηματίες. Τα υπέρογκα ποσά δόθηκαν απλόχερα, φέρονται όμως να εγκρίθηκαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, ενώ μέχρι σήμερα κανένα δάνειο δεν έχει αποπληρωθεί στο ελάχιστο.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus