Διυλιστήριο: Δημοσιογράφοι του Star και του Alpha μεταμφιέζονται στην Ν.Υόρκη για να αυξήσουν το κόστος της Ελληνικής αποστολής

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφοι του Star και του Alpha μεταμφιέζονται στην Ν.Υόρκη για να αυξήσουν το κόστος της Ελληνικής αποστολής

 


Δημοσιογράφοι του Star και του Alpha (Δ. Σουλτογιάννης, Θ. Δημάδης) φόρεσαν περούκες και πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους θα ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Alpha και του Star, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι "έχουν τεράστια ευθύνη, οι δύο δημοσιογράφοι που το έκαναν, αλλά πρέπει να πουν και ποιοι τους έβαλαν να το κάνουν". Άφηναν έτσι να εννοηθεί, ότι ενδεχομένως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για εργαζόμενους σε δυο κανάλια που δεν πήραν άδεια.

Το NEWS 247 έχει στη διάθεσή του τα ονόματα των δύο δημοσιογράφων, ωστόσο αναμένει την επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στόχος τους ήταν να βγάλουν με οποιονδήποτε τρόπο ρεπορτάζ για το κόστος της ελληνικής αποστολής, ωστόσο η πλαστογράφηση της υπογραφής δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το πώς ακριβώς θα παρουσίαζαν αυτό το κόστος.

Οι δυο δημοσιογράφοι έκαναν δοκιμές χρησιμοποιώντας την υπογραφή συνεργάτη του Νίκου Παππά, ώστε να δουν αν μπορούν να χρεώσουν το δωμάτιό του.

Το πέτυχαν και ήταν έτοιμοι να παραγγείλουν χαβιάρι για 2000 δολάρια και στη συνέχεια να κάνουν ρεπορτάζ για το "μεγάλο κόστος της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη".

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από την Δευτέρα αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.



Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους που πλαστογράφησαν υπογραφή συνεργάτη του, στη Νέα Υόρκη


"Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 2:30μμ, στο ξενοδοχείο Westin Grand Central όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για την Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ένας δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Μετά από λίγα λεπτά το δεύτερο άτομο συναντήθηκε με το πρώτο στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (Γιώργος Χριστοφορίδης) και υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.

Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ (Aroma Espresso) που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus