Διυλιστήριο: Ουκρανή η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ουκρανή η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας


Νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας είναι η 23χρονη Άννα Βίνικ από το Χάρκοβο της Ουκρανίας. Τη 2η θέση στο διαγωνισμό κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η θέση η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία. Μετά από τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκησαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, η πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας έλαβε τέλος και ήδη τέθηκαν νέοι υψηλότεροι στόχοι για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας και της διάδοσής της στο εξωτερικό.


Η νικήτρια της Ολυμπιάδας φανερά συγκινημένη μίλησε στο pontos-news.gr για το βραβείο που έλαβε και τη σημασία που έχει για αυτήν.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που νίκησα. Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έχει γίνει. Περιμένω με ιδιαίτερη χαρά τις σπουδές που θα αρχίσουν με την υποτροφία που πήρα. Ελπίζω ότι θα λάβω καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες και ανυπομονώ πάρα πολύ» δήλωσε η νικήτρια Άννα Βίνικ.


Ναρίν Χακομπιάν (2η θέση), ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΟΝ Άλκης Αναστασιάδης, Άννα Βίνικ (1η θέση), Μαρίνα Ματθαιουδάκη, Περικλής Μήτκας,
Βαλεντίνα Ολίνικ (3η θέση), η γραμματέας της ΠΑΣΕΠΟΝ Βικτώρια Κράφτσενκο

Η απονομή των βραβείων έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης της Ολυμπιάδας στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνας Σαχινίδου, του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, της προέδρου του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και αν. καθηγήτριας Μαρίνας Ματθαιουδάκη, της προεδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνης Τζιτζικώστα και πολλών άλλων προσκεκλημένων.




Η Άννα Βίνικ από την Ουκρανία είναι καθηγήτρια λατινικών και γραμματέας της έδρας Κλασικής Φιλολογίας και Ξένης Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Χάρκοβο.


Κείμενο: Κώστας Τσενκελίδης
Φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης
πηγή:www.pontos-news.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus