Διυλιστήριο: To νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της οδού Μητροπόλεως άρχισε να αποκαλύπτεται

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

To νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της οδού Μητροπόλεως άρχισε να αποκαλύπτεται

Μόλις έγινε ορατό το σχεδόν ολοκληρωμένο κτίριο που ανήκει πλέον στον όμιλο Ηλέκτρα.

Ήταν μία από τις σημαντικότερες και τις λίγες κατασκευές που έγιναν στο κέντρο της πόλης τα τελευταία χρόνια. Το κτίριο που στέγαζε το Υπουργείο Παιδείας, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είχε περάσει μετά από πλειοδοσία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Ηλέκτρα. 

 Το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας που είχε κτιστεί το 1959 σε οικόπεδο που ανήκε στη Μονή Πεντέλης σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, είχε παραμείνει εγκαταλελειμένο για χρόνια μετά τη μετακόμιση του Υπουργείου. Το 2007 είχε μισθωθεί μετά από διαγωνισμό για 35 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για επιπλέον 15 χρόνια), έναντι 700 χιλ. ευρώ ετησίως, στην εταιρεία Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ του ξενοδοχειακού ομίλου Ηλέκτρα (ο οποίος διατηρεί άλλα δύο ξενοδοχεία στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος, το Electra και το Electra Palace). 

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έγιναν το 2014, η επένδυση υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα είναι της τάξεως των 5 αστέρων και θα έχει δυναμικότητα 437 κλινών. 

 Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου κράτησε δύο περίπου χρόνια ενώ λίγες ήταν οι πληροφορίες από τον όμιλο για το τελικό αποτέλεσμα. Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να κατεβαίνουν οι σκαλωσιές και να αποκαλύπτεται η εξωτερική μορφή του κτιρίου. Μια από τις βασικές αλλαγές που μπορούν να παρατηρήσουν ήδη οι περαστικοί είναι η πλήρης επικάλυψη του κτιρίου με λευκό μάρμαρο.




Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus