Διυλιστήριο: Ερντογάν: Δεν κάνω μαθήματα ιστορίας- Τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ερντογάν: Δεν κάνω μαθήματα ιστορίας- Τα νησιά του Αιγαίου ήταν δικά μας



Με αφορμή την συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την θέση του πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα, περιήλθαν στν κατοχή της χώρας μας με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ακόμα επανέλαβε πως πριν από την συνθήκη ήταν τουρκικά και έχουν αρκετά στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.

«Εγώ εδώ δίνω μάθηματα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, το φωνάζω ήταν δικά μας. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν το λέμε. Γιατί;», αναρωτήθηκε ο Ερντογάν.

«Όσοι υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι υπεύθυνοι για ότι έγινε», είπε αφήνοντας αιχμές για τον Μουσταφά Κεμάλ, ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους

Αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως οι δηλώσεις του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τον «Εθνικό Όρκο» των Τούρκων, γίνεται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση και ώστε να νομιμοποιηθεί η στρατιωτική συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις σε Συρία και Μοσούλη, δεν παύει οι συχνές αναφορές του να προκαλούν προβληματισμό και στην ελληνική πλευρά.

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus