Διυλιστήριο: Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες στην Χρυσή Αυγή: "Κατεβάστε τις φωτογραφίες μας από το site σας", Ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τους ΑΜΕΑ ;

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες στην Χρυσή Αυγή: "Κατεβάστε τις φωτογραφίες μας από το site σας", Ποιες είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τους ΑΜΕΑ ;



Τη θέση τους αποφάσισαν να διαχωρίσουν οι 6 Παραολυμπιονίκες, των οποίων οι φωτογραφίες με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είχαν προκαλέσει συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Με ανακοίνωσή τους, τα συγκεκριμένα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας, θέλησαν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζουν πως ουδεμία σχέση έχουν με ένα “κόμμα που έχει ρατσιστικές αντιλήψεις πάνω στο θέμα αναπηρία”.

Ζητούν επίσης, «τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

«Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους.

Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.»

Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας

Παύλος Μάμαλος

Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Δημήτρης Μπακοχρήστος

Πασχάλης Κουλούμογλου

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης

Γεράσιμος Λιγνός

Ποιες είναι οι θέσει της Χρυσής Αυγής για την αναπηρία ;

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική της δράση (με κατηγορουμένους τους Μιχαλολιάκο, Παππά και Κασιδιάρη και άλλους 66 βουλευτές και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης), άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το Έθνος της Κυριακής δημοσίευει βίντεο με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα, Μιχάλη Παπαδημητρίου που φαίνεται να καλεί τα μέλη της οργάνωσης να εφαρμόσουν τακτικές του Χίτλερ όπως αυτή της ευγονικής- προτείνει στείρωση ή ευθανασία στους ανάπηρους και τους ψυχικά νοσούντες.

Το ναζιστικό αυτό παραλήρημα προέρχεται από την ομιλία του στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, τον Φεβρουάριο του 2013, λίγους μόλις μήνες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατά την ομιλία του, το μίσος για τους μετανάστες αλλά και για όσους ιδεολογικά είναι αντίθετοι με τη Χρυσή Αυγή ξεχειλίζει. Αντιθέτως μεγάλη είναι η περηφάνεια του για τη δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. «Τα παδιά με τις μαύρες μπλούζες κατέκτησαν αυτές τις γειτονιές, αυτές τις πλατείες, αποδεικνύοντας πως είμαστε μάγκες, είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε εθνικιστές», ανέφερε και ακολούθησε ναζιστικός χαιρετισμός.



Από παλιότερη ανάρτηση 2013

Σοκ προκαλεί η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου κατά την οποία Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με ειδικές ανάγκες ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα τάσσεται η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να προστατευτεί η "λευκή φυλή", σύμφωνα με άρθρο που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της για την Οικολογία και τον Φυλετικό... Ανθρωπισμό.

Πρόκειται για άρθρο του δόκτορα Jacqes Bauge-Prevost, μέλους του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικών, Βιολογικών και Φυλετικών Επιστημών, που τιτλοφορείται "H Δημοκρατία καταδικάζει αθώα πλάσματα σε ισόβιο βασανισμό".
Τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στην εκπομπή του Γ. Τράγκα στον ΣΚΑΙ. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλιά Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, η παρουσία των οποίων ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο.ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι παιδιά δικαιούνται μόνο οι υγιείς ψυχικά Έλληνες λέγοντας ότι χαράδρες δεν έχει μόνο ο Ταΰγετος αλλά και πολλά βουνά της Μακεδονίας, από την οποία και κατάγεται!




Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus