Διυλιστήριο: Λίστα με 68 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Λίστα με 68 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας



Λίστα με ονόματα, επωνυμίες και άλλα στοιχεία παραβατών της τελωνειακής νομοθεσίας που εντοπίστηκαν από ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το 2015 κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Η λίστα καταρτίστηκε από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, μαζί με την εισηγητική έκθεση και τους αναλυτικούς πίνακες των εκτιμήσεων και των προβλέψεων του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017.

Η λίστα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμα ή επωνυμίες και διευθύνσεις κατοικίας ή έδρας) φυσικών και νομικών προσώπων εμπλεκομένων σε 66 μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας, καθώς επίσης και στοιχεία για δύο ακόμη υποθέσεις μερικών αποκρατικοποιημένων δημοσίων επιχειρήσεων στις οποίες καταλογίστηκαν πρόστιμα για απλές τελωνειακές παραβάσεις.

Βάσει των όσων αναγράφονται στη συγκεκριμένη λίστα, το συνολικό ύψος των δασμών και φόρων που αναλογούν στα προϊόντα για τα οποία διαπράχθηκαν οι παραβάσεις ανέρχεται σε 63,18 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των πολλαπλών τελών και των προστίμων που επιβλήθηκαν στους 68 παραβάτες υπερβαίνει τα 158 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα δεσπόζει η περίπτωση μιας μεγάλης ΔΕΚΟ στην οποία καταλογίστηκαν στις 7 Ιουλίου 2015 διαφυγόντες δασμοί και φόροι συνολικού ύψους 9,789 εκατ. ευρώ, καθώς και πολλαπλό τέλος 30.000 ευρώ για απλή τελωνειακή παράβαση, η οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς αφορούσε. Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ προσέφυγε στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο και έχει προκαταβάλει το 50% των καταλογισθέντων δασμών και φόρων και το 30% του επιβληθέντος πολλαπλού τέλους.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus