Διυλιστήριο: VIDEO - Δημήτρης Καμμένος: Να «κόψουμε» τα 108,5 εκατ. ευρώ για ενοίκια δημόσιων υπηρεσιών αντι του ΕΚΑΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

VIDEO - Δημήτρης Καμμένος: Να «κόψουμε» τα 108,5 εκατ. ευρώ για ενοίκια δημόσιων υπηρεσιών αντι του ΕΚΑΣ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως οι Έλληνες φορολογημένοι επιβαρύνονται με 108,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για μισθώματα ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες των υπουργείων

Τις αλόγιστες σπατάλες για μισθώματα που προκαλούν «αιμορραγία» στα Δημόσια ταμεία έθιξε ο κ. Δημήτρης Καμμένος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες φορολογημένοι επιβαρύνονται με 108,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για μισθώματα ακινήτων που στεγάζουν υπηρεσίες των υπουργείων.

«Έχω πλήρη στοιχεία του spending και θα σας τα δώσω - και στον κ. Χουλιαράκη, δεν ήξερα ότι έχει γίνει αυτό το review - για όλα τα Υπουργεία. Είναι 108,5 εκατομμύρια τα ενοίκια που δίνουμε σε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να παρουσιάσει ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα όπως την σχετική δαπάνη του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως που δίνει 22 εκατ. ευρώ για την στέγαση αστυνομικών τμημάτων.

Συγκεκριμένα δε για το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι «για την στέγαση του ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει τον μήνα 32.870 ευρώ, το ΚΕΜΕΕΠ δίνει 18.440 τον μήνα, η ΕΕΔΕ δίνει 15.360 τον μήνα, η ΕΜΕΙΣ 11.235, η ΔΕΔ 8.000 και –προσέξτε κύριοι- το ΣΔΟΕ δίνει 135.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκια. Όλα αυτά, εάν τα μαζέψουμε, μας κάνουν γύρω στα 300.000 ευρώ ως ενοίκια τον μήνα για επτά υπηρεσίες. Επί δώδεκα μήνες μας κάνουν 3.600.000 ευρώ . Είναι μέρος των 24 εκατομμυρίων που δίνει το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο ίδιος εξήγησε προς τον υπουργό πως απαιτείται μεταστέγαση των υπηρεσιών σε ακίνητα που διαθέτει το δημόσιο εξηγώντας ότι πρέπει «να αρχίσουμε από το Υπουργείο Οικονομικών να νοικοκυρεύουμε το σπίτι μας, διότι είναι και η εικόνα της οικονομίας. Δεν μπορεί να λέμε στον πολίτη να κόβει έξοδα ή να ψάχνουμε 24 εκατομμύρια για το ΕΚΑΣ, και να δίνουμε τρία και τέσσερα και πέντε εκατομμύρια σε ενοίκια σε ιδιώτες ενώ έχουμε κενά κτήρια του δημοσίου».

Σε άλλο σημείο δε σημείωσε ότι «δεν θέλω να λαϊκίζω, αλλά 220.000 ευρώ τον μήνα για να είναι άδειο το κτίριο Κεράνης δεν μπορεί να το κάνει afford ο Έλληνας πολίτης και παρακαλώ να το λύσουμε τουλάχιστον εμείς σε αυτήν την Κυβέρνηση και να δώσουμε το καλό παράδειγμα».



Πηγή www.protothema.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus