Διυλιστήριο: Αλουμίνιον της Ελλάδος: Κερδίζει το στοίχημα του ανταγωνισμού

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αλουμίνιον της Ελλάδος: Κερδίζει το στοίχημα του ανταγωνισμού



Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές βιομηχανίες του κλάδου παγκοσμίως μετεξελίχθηκε η Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά την τελευταία 10ετία σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Γράφει ο: Κώστας Ψωμιάδης

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του εργοστασίου και τα 10 χρόνια από την εξαγορά της ΑτΕ από τον όμιλο Μυτιληναίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση, την τελευταία 10ετία για να κάνουν την επιχείρηση πιο ανταγωνιστική μεταξύ των 4-5 αντίστοιχων βιομηχανιών στην Ευρώπη.

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για τρεις κρίσιμες φάσης της τελευταίας 10ετίας, που σχετίζονται με τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση και την κατάρρευση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών.

Ωστόσο, οι επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ και οι προσπάθειες διοίκησης και εργαζομένων οδήγησαν την ΑτΕ στην κορυφή καθώς το λειτουργικό κόστος μειώθηκε κατά 50% και σήμερα είναι από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως και παράδειγμα για την ελληνική βιομηχανία του μέλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus