Διυλιστήριο: Μπαράζ επενδύσεων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μπαράζ επενδύσεων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών



Σημαντική αύξηση των επενδύσεών τους κατά 24% το ά εξάμηνο του 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 παρουσιάζουν οι εταιρειών Τηλεπικοινωνιών.

Ο Κλάδος είναι υγιής και επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) στο 18ο ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel Athens.

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τη μείωση εσόδων του Κλάδου, η οποία άγγιξε το 2015 το 4%, αλλά και διάφορα προσκόμματα στην αδειοδότηση, ο κ. Στεφανόπουλος υπογράμμισε ότι το 54% των EBIDA κερδών των εταιρειών κατευθύνεται σε νέες επενδύσεις και για να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτή η δυναμική χρειάζεται σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.

Απαραίτητος ένας Οδικός Χάρτης για την ανάπτυξη

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, χτύπησε καμπανάκι για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και προειδοποίησε ότι η χώρα χωρίς έναν Οδικό Χάρτη θα συνεχίσει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ-28. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η γειτονική Βουλγαρία επιδιώκει να γίνει τεχνολογική πρωτεύουσα στην περιοχή, αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης βασίζουν εδώ και καιρό την αναπτυξιακή πορεία τους στην τεχνολογία με την Πολωνία ήδη να μετατρέπει τα πανεπιστήμιά της σε κυψέλες καινοτομίας και κέντρα startups κοινοτήτων, συνδέοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Θετικό βήμα η σύσταση Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής

Ως πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα ανέδειξε τη σύσταση Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής από την κυβέρνηση και προσέθεσε ότι πλέον δίνεται η ευκαιρία στη χώρα να διαμορφώσει άμεσα ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό πλαίσιο οι τηλεπικοινωνίες και ιδίως ο Κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας με αποτύπωμα σε σειρά τομέων, όπως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής με τα ηλεκτρονικές συναλλαγές, η επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης κ.α.

Απαραίτητη η συνεργασία με την Πολιτεία

Ο ίδιος ανέδειξε την κρισιμότητα του στρατηγικού σχεδιασμού και την ανάγκη ανάδειξης ενός συνεργατικού μοντέλου με την Πολιτεία, καθώς οι Κινητές Επικοινωνίες αποτελούν τη βάση για τον εκσυγχρονισμού του κράτους και την ψηφιοποίηση της οικονομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και διεθνή τάση. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ειδικού τέλους στις κινητές επικοινωνίες που έχει επιβληθεί, αγνοώντας τις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της περιαγωγής στην Ευρώπη στην ελληνική οικονομία.

Ενδιαφέρον προκάλεσε, τέλος, ότι ο Κλάδος μπορεί να δώσει καλές πρακτικές για το πώς μπορεί να κινηθεί η οικονομία, καθώς με τα υπάρχοντα στοιχεία οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι τρίτες σε παραγωγικότητα μετά τη ναυτιλία και τα πετρελαιοειδή.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus