Διυλιστήριο: Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της για παράταση της ΑΜΚ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η Monte dei Paschi ανακοίνωσε ότι η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της για παράταση της ΑΜΚ

Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε και επισήμως την απόφαση της ΕΚΤ - Η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2016

Και επίσημα πλέον, η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Banca Monte dei Paschi di Siena για παράταση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου έως τον Ιανουάριο, αυξάνοντας την πιθανότητα για κρατική παρέμβαση καθώς ο χρόνος για την προσέλκυση επενδυτών τελειώνει.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής τράπεζας, η ΕΚΤ ισχυρίζεται ότι η παράταση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως τις 20 Ιανουαρίου δεν σημαίνει κι ότι η αγορά θα ήταν περισσότερο ευνοϊκή ώστε οι τράπεζες να μπορούσαν να εγγυηθούν την πώληση των μετοχών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου παραμένει η 31η Δεκεμβρίου του 2016.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Marco Morelli δίνει αγώνα για την εξεύρεση λύσης που θα μπορούσε να «καθαρίσει» τον ισολογισμό της τράπεζας που έχει 28 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια.
Η Monte Paschi σχεδιάζει να ζητήσει από τους μικροεπενδυτές να ανταλλάξουν περί τα 2 δισ. ευρώ ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης με μετοχές, εάν πάρει την άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές για την εξάλειψη ορισμένων ρητρών που είχαν αποθαρρύνει τους αποταμιευτές να συμμετέχουν στο προηγούμενο εγχείρημα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σήμερα (14/12/2016) αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής τράπεζας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του.


Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus