Διυλιστήριο: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προτροπή του Αναστασιάδη!! ψήφισε να γίνει η τουρκική γλώσσα επίσημη στην ΕΕ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με προτροπή του Αναστασιάδη!! ψήφισε να γίνει η τουρκική γλώσσα επίσημη στην ΕΕ


Ένα από τα κείμενα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία εγκρίθηκε χθες (14 Απριλίου) που κάνει τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ, μια κίνηση που καταδικάστηκε από μια μειοψηφία των βουλευτών που ψήφισαν κατά της έκθεσης.


Η έκθεση εγκρίθηκε με 375 ψήφους υπέρ, 133κατά και 87 αποχή.(αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ)

Οι ευρωβουλευτές επαινεσαν την Τουρκία που φιλοξενει το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στον κόσμο, και σημείωσα ότι παραμένει ένας «βασικός στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ», αλλά παρ 'όλα αυτά την κάλεσαν για πρόοδο στο κράτος δικαίου και των θεμελιωδών αξιών.Όπως επίσης για την αποσύνδεση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση από τη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Όσον αφορά την τουρκική γλώσσα, ένα κείμενο στην τελευταία σελίδα της 14σέλιδης μακράς έκθεσης χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη να κάνει τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ.


Πράγματι, Αναστασιάδης ζήτησε πρόσφατα από την ολλανδική προεδρία της ΕΕ  να προσθέσει την  τουρκική μια από τις 24 επίσημες γλώσσες της κοινότητας, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας επανένωσης του νησιού της Κύπρου.

 κατά του ψηφίσματος.



Ο Άγγελ Τζαμπάζκι, Βούλγαρος ευρωβουλευτής από το εθνικιστικό κόμμα VMRO ), είπε ότι το κείμενο που εγκρίθηκε είναι μια «άμεση απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας του  και μια μακροπρόθεσμη απειλή για τα άλλα κράτη μέλη, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Το αν αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν είναι δικαιωμά τους. Πρόσθεσε είσης πως είναΙ σίγουρος πως όταν το κείμενο φτάσει στο  συμβούλιο της Ευρώπης, η Βουλγαρία θα ασκήσει βέτο.

Η Βουλγαρία διαθέτει μια ευμεγέθη τουρκική μειονότητα και η σημερινή τουρκική κυβέρνηση φέρεται να ακολουθεί μια πολιτική φέρνοντας πιο κοντά αυτή τη μειονότητα στην Άγκυρα, μεταξύ άλλων με  μια νέα πολιτική δύναμη στη Βουλγαρία υποστηρίζόμενη από την Τουρκία, που ονομάζεται DOST ( «φίλος» στα τουρκικά).


www.diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus