Διυλιστήριο: Πάνω από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πάνω από 21 τρισεκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους!


Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει την τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία!

Η τελευταία διαρροή στοιχείων για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, με την ονομασία Panama Papers, αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά αποκαλύψεων για την παγκόσμια διαφθορά των ελίτ.

Είχαν προηγηθεί οι ποικιλώνυμες λίστες με τα ονόματα φοροφυγάδων, τα LuxLeaks, τα τραπεζικά σκάνδαλα χειραγώγησης επιτοκίων και τιμών συναλλάγματος, οι τεράστιες προμήθειες που συνδέονται με το εμπόριο όπλων, τα σκάνδαλα της Siemens, της Volkswagen και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Μιλάμε για αμύθητα ποσά κρυμμένα, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με την Oxfam, οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης - περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι! Ο πλούτος μάλιστα των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%!.

Είναι πλέον πασιφανές πως η απόκρυψη εισοδημάτων μέσω των φορολογικών «παραδείσων» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Πόσο όμως είναι το συνολικό ποσό που αποκρύπτεται;

Σύμφωνα με μια μεγάλη παγκόσμια έρευνα, από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης, η οικονομική ελίτ είχε κρύψει τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς φορολογικούς παραδείσους έως τα τέλη του 2010!



Το οικονομικό αυτό μέγεθος είναι ίσο με το μέγεθος της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας σε συνδυασμό! Ενώ η φορολόγηση αυτού του ποσού, π.χ. με ένα συντελεστή 2-3%, θα αρκούσε για να εξαλείψει την πείνα από όλο τον πλανήτη!


Η έρευνα συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι, και σύμφωνα με αυτήν, τα 21 τρισ. δολάρια ενδέχεται να είναι ένα «συντηρητικό» νούμερο και το πραγματικό ποσό ενδέχεται να ξεπερνά τα 32.000.000.000.000 τρισ. δολάρια!

Υπενθυμίζουμε πως το παγκόσμιο χρέος αυτή την στιγμή είναι περίπου 59 τρισεκατομμύρια δολλάρια! (15/04/2016)



Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι κάτοικοι 139 χωρών συγκέντρωσαν 7,3 έως 9,3 τρισ. δολάρια «μη καταγεγραμμένου πλούτου» έως το 2010!

Για αυτό δεν θα δείτε στην λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ονόματα όπως Rockfeller, Rothschild, Warburg, Morgan κοκ..

Ο Τζ.Χένρι χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τις εθνικές κυβερνήσεις.

«Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα που αφήνουν να εννοηθούν οι υπολογισμοί μας είναι τεράστια. Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κάνουν μια σημαντική διαφορά στα οικονομικά πολλών χωρών» αναφέρει ο Τζ.Χένρι.

«Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αυτή αποτελεί ένα καλό νέο. Ο κόσμος μόλις εντόπισε έναν τεράστιο σωρό οικονομικού πλούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην λύση των πιο πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων μας» τόνισε. (Mακάρι συμπληρώνουμε!)

Οι παραπάνω αποκαλύψεις μπορεί να εκπλήσουν μόνο όσους εξακολουθούν να εθελοτυφλούν απέναντι στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, καθώς η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των κεφαλαίων διευκολύνει τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των ανθρώπων δημιουργεί τις μεταναστευτικές ροές που στερούν τις χώρες προέλευσης από το ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους και η «ελευθερία» στην κυκλοφορία των εμπορευμάτων συνεπάγεται την παραγωγική αποδιάρθρωση της δύσης και την καταστροφή θέσεων σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας. Όλα τα παραπάνω συντελούν στη διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους (όπου υπήρξε) και στην υπερχρέωση των χωρών.

Τους φορολογικούς παραδείσους όλοι ξέρουμε που βρίσκονται εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν τους πειράζει. Κανένας δεν τους αγγίζει, λες και όλοι όσοι θα μπορούσαν να προσφέρουν μια τόσο μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα, για να σταματήσουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες, είναι και αυτοί καταθέτες στους φορολογικούς παραδείσους!


Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης …

www.logiosermis.net
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus