Διυλιστήριο: Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»



Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 πως «λεφτά υπάρχουν», με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.

Τον πρώην πρωθυπουργό έστειλε στα δικαστήρια μετά από μήνυσή του ο απόστρατος πλωτάρχης του ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά να του καταβληθούν 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Ο κ, Σταμάτης διεκδικεί αυτό το ποσό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η μήνυση

Παράλληλα, η αγωγή του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά που πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ ευρώ ανείσπρακτους φόρους»

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα


Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κ.λπ

Ο ίδιος απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθώς αν και ψηφοφόρος της ΝΔ παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του Κώστα Καραμανλή, που «πάγωσε» τους μισθούς και τις συντάξεις.

Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στην μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάστασή της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό. Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε» αναφέρεται στη μήνυση, και για να δικαιολογήσει « την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Επιπρόσθετα ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου κατά τον μηνυτή, καθώς

1. ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμάιερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας
2. Ο επίτροπος της Ε.Ε Χοακίν Αλμούνια είχε δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας
3. Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών.
Όμως σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Παπανρδέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι »όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε», ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος -Καν είχε τονίσει ότι » ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πως θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ»».

Παρ’ όλα αυτά, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης.

Έτσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας «διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του ως όργανο του κράτους», ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τον ελληνικό λαό «στις ξένες δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus