Διυλιστήριο: Έρχεται... μονιμοποίηση για χιλιάδες συμβασιούχους

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Έρχεται... μονιμοποίηση για χιλιάδες συμβασιούχους



Την τακτοποίηση των συμβασιούχων διά... της μονιμοποίησής τους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον διορισμό περίπου 10.000 εργαζομένων με συμβάσεις στους δήμους, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κ.λπ.) των συμβασιούχων –περίπου 40.000 σήμερα– με αυτά του μόνιμου προσωπικού.

Η κυβέρνηση επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (c-596/14, 14.9.2016) και «όχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου θα είναι η εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο. «Κομβικό σημείο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναλογική εφαρμογή στους ορισμένου χρόνου», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, οι συμβασιούχοι, διά της κινητικότητας, θα μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού.

«Εχουμε μια οργανική θέση και έναν υπάλληλο με συγκεκριμένη σχέση εργασίας που πατάει πάνω στη θέση. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να μετονομάσουμε μια σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Με τα νέα οργανογράμματα, κάθε οργανική θέση θα έχει μια σχέση εργασίας, είτε καλύπτεται από τους αορίστου χρόνου είτε καλύπτεται από το παλιό μόνιμο τακτικό προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει δρομολογηθεί λύση αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ λόγω της αντικατάστασής τους από συναδέλφους τους που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες. «Θα δοθεί λύση αυτή τη βδομάδα. Θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις», διευκρίνισε.

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη προσωπικού στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι τα νοσοκομεία. «Οταν ένα Δημόσιο έχει χάσει γύρω στις 400.000 ανθρώπους από το 2010, όλες οι δομές του είναι υποστελεχωμένες. Υπάρχει κανείς που λέει ότι δεν πρέπει να κάνεις προσλήψεις στην υγεία;».

Ο ίδιος, τέλος, αρνήθηκε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2016, αμφισβητώντας την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Απάντηση στον υπουργό Επικρατείας έδωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι συμβασιούχοι, που θα μονιμοποιηθούν βάσει του σχεδίου της κυβέρνησης, θα χάσουν τις θέσεις τους από τα δικαστήρια. «Το όργιο των προσλήψεων που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Το κάνουν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής οδηγίας που επιβάλλει να γίνει διαγωνισμός και κατά παράβαση του Συντάγματος. Το κάνουν μόνο για να πάρουν τις ψήφους αυτών των ανθρώπων κοροϊδεύοντάς τους, γιατί όταν αρχίσουν τα δικαστήρια, οι άνθρωποι αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους, όσους νόμους και να ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και παρέπεμψε στη συνταγματική πρόβλεψη ότι για να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί διαγωνισμός. «Αν δεν γίνει διαγωνισμός, δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα απολυθούν από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από τα δικαστήρια».

156 διακριθέντες αθλητές σε φορείς του Δημοσίου

Σε 14 υπουργεία, δήμους αλλά και εν γένει φορείς του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), διορίζονται με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγας Γεροβασίλη 156 διακριθέντες αθλητές. Οι θέσεις που καλύπτουν είναι κατηγορίας πανεπιστημιακής, τεχνολογικής δευτεροβάθμιας, αλλά και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αφορούν διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, γυμναστές, λογιστές, εφοριακούς, γιατρούς, οδοντιάτρους κ.ά.
Μεταξύ των διοριζόμενων διακριθέντων αθλητών είναι ο σπρίντερ και πρωταθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης, η παλαίμαχη πολίστρια Μαρία Τσουρή, ο ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού Γρηγόρης-Ευριπίδης Μάκος, ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής, οι κωπηλάτες Νίκος Γκουντούλης, Απόστολος Γκουντούλης και Γιώργος Τζιάλλας, ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Χρήστος Λυμπανοβνός, ο πολίστας Βαγγέλης Δελάκας, η παλαίμαχη ακοντίστρια Σάβα Λίκα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αρης Καρασαββίδης και Παντελής Κωνσταντινίδης, καθώς και ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής Δημήτρης Μισιακός.

Ποια η θέση της ΝΔ για τους συμβασιούχους

Όπως γράψαμε και τελευτία, η επίσημη θέση της ΝΔ, από τα χείλη του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη είναι ΑΠΟΛΥΣΗ !!!


Ο Άδωνις για τις προσλήψεις των συμβασιούχων από Enikos_gr

Πηγή: Καθημερινή

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus