Διυλιστήριο: «Πάρε να έχεις» – Ρεζίλι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ από τον Ν. Κοτζιά

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

«Πάρε να έχεις» – Ρεζίλι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ από τον Ν. Κοτζιά



Στη Διάσκεψη της περασμένης Τέταρτης, στη Γενεύη, υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο στην δύσκολη σχέση του κ. Άιντε με τον Νίκο Κοτζιά. Ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό υποστήριξε ότι πουθενά δεν υπάρχει αναφορά του ΟΗΕ σε κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο, θέλοντας έτσι να χειραγωγήσει τις συνομιλίες σε ό,τι αφορά την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο.

Τότε ο Έλληνας υπουργός, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες εξέθεσε τον κ. Άιντε καθώς παρουσίασε τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1983 που ζητούσαν με σαφήνεια την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, που ενώπιον του προϊσταμένου του έδειξε να αγνοεί τις βασικές αρχές του Κυπριακού, που αποτελούν η εισβολή και η κατοχή.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον κ. Άιντε ότι είσαι υπάλληλος του ΟΗΕ, δεν είσαι μεσολαβητής, και πρέπει να τηρείς με ευλάβεια τις αποφάσεις του Διεθνούς Οργανισμού. Πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να φύγει ο κατοχικός στρατός. Και όταν είπε πως δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις, ενώπιον του κ. Γκουτιέρες, του είπε: Πάρε μία απόφαση να την έχεις…

Πηγή http://mignatiou.com/


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus