Διυλιστήριο: VIDEO - Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

VIDEO - Άκυρα τα πτυχία από 17 ιδιωτικά σχολεία





Οι τίτλοι 17 ιδιωτικών σχολείων κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο.

Αυτό ουσιαστικά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων σπουδών από τους συγκεκριμένους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι. Τούτο δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο Δημόσιο.

Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Αρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α’ και Β’ Κύκλου των συγκεκριμένων ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

ΟΙΕΛΕ: Επιτέλους

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον δεκαετή και πλέον αγώνα της καθώς «επιτέλους μπαίνει φραγμός στο αισχρό φαινόμενο διορισμού στο Δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και τίθενται σε εφαρμογή ο νόμος Γιαννάκου (παρ. 1, 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007) και η επέκτασή του με τον νόμο Φίλη (παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 4415/2016)».

Η Ομοσπονδία είχε από το 2005 φέρει στο φως αποδείξεις που αφορούν την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικούς φορείς σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Με αδιαφανείς διαδικασίες χιλιάδες σπουδαστές έλαβαν πτυχίο με άριστα.

Οι παράνομοι τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους «απόφοιτους» αυτούς να καταδολιεύσουν διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να εργάζονται σήμερα στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε θέσεις τις οποίες αξιοκρατικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει παιδιά από τη δημόσια εκπαίδευση που αποφοίτησαν με τον ιδρώτα τους.

Στη μηχανή παραγωγής των παράνομων αυτών τίτλων ενεπλάκησαν τοπικοί παράγοντες πολιτικών κομμάτων και διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης.

Διόλου τυχαίο ότι οι κυβερνήσεις από το 2007 έως το 2014 δεν έθεσαν σε εφαρμογή τον νόμο Γιαννάκου που όριζε ρητά την επανεξέταση των κατόχων των τίτλων-μαϊμού για να προστατεύσουν τα «δικά τους παιδιά» που είχαν αναμιχθεί στο σκάνδαλο.

Πώς στήθηκε το κόλπο

Σύμφωνα, εξάλλου, με παλαιότερο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ, οι κάτοχοι των πλαστών απολυτηρίων Λυκείου οι οποίοι αξιοποίησαν τους τίτλους σπουδών των ιδιωτικών ΤΕΕ για να προσληφθούν στο Δημόσιο ξεπερνούν τους 2.000 και διορίστηκαν κυρίως σε θέσεις νοσηλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει η ''Εφημερίδα των Συντακτών'', ότι ο βαθμός του απολυτηρίου «έδινε» περισσότερα μόρια στους κατόχους των πλαστών τίτλων σπουδών και πιθανόν άφησε εκτός Δημοσίου υποψηφίους οι οποίοι κατείχαν νόμιμους τίτλους σπουδών.

Η «φάμπρικα» που είχε στηθεί στην Αρτα με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια περιελάμβανε εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είχαν διοριστεί νόμιμα, ενώ τα εκπαιδευτήρια λειτουργούσαν απογευματινές ώρες χωρίς να έχουν σχετική άδεια. Επειτα από διασταύρωση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι σπουδαστές δεν είχαν τις απαιτούμενες παρουσίες, ενώ τα απουσιολόγια δεν συμπληρώνονταν, δεν υπογράφονταν και δεν υποβάλλονταν στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρτας για θεώρηση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σπουδαστές των απογευματινών τμημάτων λάμβαναν άριστα (20) στα προφορικά ενώ γνώριζαν τα ερωτήματα των γραπτών εξετάσεων.

Οι επιθεωρητές παρατήρησαν επίσης ότι γινόταν συστηματική αλλοίωση των γραπτών των εξετάσεων, ενώ υπήρχαν διπλοεγγραφές σπουδαστών καθώς και παράνομες εγγραφές αφού κάποιοι σπουδαστές δεν είχαν απολυτήριο Γυμνασίου.

Δείτε για ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα πρόκειται στην παρακάτω φωτογραφία:





Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus