Διυλιστήριο: Δύο επιστολές- φωτιά από Τσακαλώτο- Στουρνάρα στο ΔΝΤ- Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Δύο επιστολές- φωτιά από Τσακαλώτο- Στουρνάρα στο ΔΝΤ- Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση περνά η Ελλάδα απέναντι στις αιτιάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί «κεκλεισμένων των θυρών» σε δύο ώρες περίπου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας απέστειλαν δύο επιστολές- φωτιά στο ΔΝΤ, οι οποίες θα διαβαστούν από τον Έλληνα αντιπρόσωπο του Ταμείου, όπως μετέδωσε ο Θανάσης Τσίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Και στις δύο με μια επιθετική φρασεολογία, Τσακαλώτος και Στουρνάρας ζητούν από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να είναι «δίκαιοι και ρεαλιστές με την Ελλάδα». Εκφράζουν επίσης, τις ενστάσεις τους για τις προβλέψεις της ομάδας Τόμσεν σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκθεση αξιολόγησης του Ταμείου για την περίοδο 2012- 2016, δεν αναγνωρίζονται τα λάθη που έγιναν από μέρους του, αλλά μετατίθεται όλη η ευθύνη για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός αντιπρόσωπος του ΔΝΤ δεν εξέφρασε κάτι που να δείχνει αλλαγή στάσης του Λευκού Οίκου απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία Στουρνάρα
 
Πηγή www.enikonomia.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus