Διυλιστήριο: Ομάδα εργασίας στέλνει ο Τάλεμπ Ριφάι για τις τουριστικές εισπράξεις

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ομάδα εργασίας στέλνει ο Τάλεμπ Ριφάι για τις τουριστικές εισπράξεις

Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Σε συνέχεια του άρθρου μας ''Ανεξήγητες διαφορές στοιχείων μεταξύ ΤτΕ και υπουργείου για τον Τουρισμό'', η υπουργός κυρία Κουντουρά, δεν φαίνεται ότι θα αφήσει το θέμα του ελέγχου των τουριστικών εσόδων, στα αποτελέσματα που έβγαλε η ΤτΕ και ο κύριος Στουρνάρας ....''

Τεχνική ομάδα που θα βοηθήσει στην αποσαφήνιση της μεγάλης απόκλισης εισπράξεων και αφίξεων που καταγράφηκε το 2016 δεσμεύτηκε πως θα στείλει στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Τάλεμπ Ριφάι, λέγοντας πως δεν είναι λογικό τα τουριστικά έσοδα να διαμορφώνονται στα 13,5 δισ. ευρώ και οι αφίξεις να ξεπερνούν τα 27 εκατ. «Αυτό σημαίνει πως κάθε τουρίστας ξόδεψε λιγότερα από 500 ευρώ στο ταξίδι του», είπε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έδωσε με την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

Ο Τ. Ριφάι δεν δίστασε να πει πως εάν ήθελε να επενδύσει στη χώρα μας θα το έκανε αυτή τη χρονική περίοδο και όχι μετά την οικονομική κρίση, εξηγώντας πως αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Αναφερόμενος στις επενδύσεις και στη δημιουργία νέων προϊόντων, ωστόσο, προέταξε την ανάγκη ανακατανομής των διαθέσιμων κονδυλίων με προτεραιότητα τη διάθεσή τους για την προβολή της χώρας, καθώς όπως εξήγησε το marketing θα προσελκύσει επισκέπτες στην Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ εξήρε της προσπάθειες της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια που κατάφερε όχι μόνο να διαψεύσει όσους περίμεναν υπό το βάρος των πιέσεων να καταρρεύσει, αλλά έχει ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή της θέση και εικόνα και επισήμανε ότι η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα την διετία 2015-2016 δεν οφείλεται στις απώλειες άλλων προορισμών στην ευρύτερη περιοχή αλλά σε τρεις κυρίως παράγοντες και συγκεκριμένα:

- Στην εφαρμοζόμενη εθνική τουριστική πολιτική.

- Στην επιτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς όπως ανέφερε η Ελλάδα αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, με απόλυτη προτεραιότητα στην διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Εχετε κερδίσει το σεβασμό όλου του κόσμου λόγω της στάσης που τηρήσατε και αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη μεταστροφή στον τρόπο που βλέπει ο κόσμος την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης για την ανάπτυξη του τουρισμού που αποκόμισε και στο πλαίσιο των συναντήσεων του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, και την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Ο Τ. Ριφάι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξαιρετικές προοπτικές για το 2017, κάνοντας λόγο για αύξηση των προκρατήσεων από 15% έως 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.



Πηγή www.enikonomia.gr


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus