Διυλιστήριο: VIDEO - Μπακογιάννη στην ΕΡΤ: Θα σας κόψουμε 100 εκ.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

VIDEO - Μπακογιάννη στην ΕΡΤ: Θα σας κόψουμε 100 εκ.

Τηλεοπτικός διάλογος σε στούντιο της ΕΡΤ

Δημοσιογράφος: Αφού θα κόψετε φόρους, πού θα βρείτε λεφτά;

Μπακογιάννη, βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός: Θα κόψουμε 100 εκατομμύρια από την ΕΡΤ.

Δείτε το video:



Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2016 - Τα έσοδα και τα έξοδα

Τον προϋπολογισμό της «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» για το 2016 υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, τα έσοδα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αναμένεται να ανέλθουν στα 183,65 εκατ. ευρώ ενώ από αυτά θα δαπανηθούν 133,65 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα στο ισοζύγιο να απομένει πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν το σύνολο των εσόδων (177 εκατ. ευρώ) προβλέπεται ότι θα προέλθει από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Από την πώληση υπηρεσιών, έχουν προβλεφθεί έσοδα μόλις 4,5 εκατ. ευρώ ή το 2,45% του συνόλου.

Από τις συνολικές δαπάνες ύψους 133,65 εκατ. ευρώ, τα 55 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη μισθοδοσία (44,98 εκατ. ευρώ για αμοιβές και 10 εκατ. ευρώ για εργοδοτικές εισφορές).

Για ηλεκτρικό, νερό και τηλέφωνο έχουν προβλεφθεί επτά εκατ. ευρώ και για ενοίκια 6,5 εκατ. ευρώ.



Το ερώτημα παραμένει ... 

Τα χρήματα της ΕΡΤ όμως δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό, αλλά από το ανταποδοτικό τέλος, ενώ τυχόν κέρδη (χαχαχα) μένουν στο ταμείο της και δεν πάνε στον προϋπολογισμό. Ακόμα κι αν κάνει, λοιπόν, η και Ντόρα 100 εκατομμύρια περικοπές στις δαπάνες της ΕΡΤ (σύνολο εσόδων 183 εκ, σύνολο δαπανών 133 εκ), τα λεφτά αυτά δε θα μπορέσει ΠΟΤΕ να τα εγγράψει στον προϋπολογισμό, ώστε να μειώσει αντίστοιχα τους φόρους. Συνεπώς, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Και προστίθεται κι άλλο ένα: τα κάνει επίτηδες για να βλάψει τον αδερφό της και να υπονομεύσει την προσπάθειά του (γιατί -για παράδειγμα- προτιμά να δουλέψει μεσοπρόθεσμα για το γιο της) ή της ξεφεύγουν (γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν και κανένα σοβαρό μυαλό, μόνο λούστρο και βιτρίνα με τις πλάτες του μπαμπά, τώρα δε που πέρασαν και τα χρόνια της, βράσε ρύζι).


 https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus