Διυλιστήριο: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - Αθήνα - Πάτρα σε 1 ώρα και 40 λεπτά από σήμερα

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - Αθήνα - Πάτρα σε 1 ώρα και 40 λεπτά από σήμερα


Σχολιο απο αναγνωστη

ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν τη διακυβέρνηση με ΟΛΑ τα έργα παρατημένα, τους εργολάβους να εκβιάζουν να πάρουν 1 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ (σε σχέση με τις ήδη υπερκοστολογημένες συμβάσεις που τους είχαν υπογράψει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!) για να τα συνεχίσουν, με τα χρονοδιαγράμματα να εκπνέουν και με την ΕΕ να απαιτεί να της επιστραφούν 4,2 δις (δηλαδή άλλο ένα μνημόνιο!) που έδωσε για να γίνουν και δεν έγιναν. Όμως ΚΑΙ τα έργα τελείωσαν ΚΑΙ μέσα στα χρονοδιαγράμματα (δούλεψαν χιλιάδες άνθρωποι νύχτα-μέρα για να προλάβουμε τις προθεσμίες!) ΚΑΙ αντί για επιπλέον 1 δις στους εργολάβους δόθηκαν μετά από επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων 800 εκατομμύρια λιγότερα! Όφελος για τους Έλληνες; 6 δισεκατομμύρια ευρώ (4,2+1,8) και οι πιο υπερσύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι στην Ευρώπη!!!


Παραδίδεται σήμερα και επίσημα ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Πατρών, μήκους 120 χλμ. με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική διαχωριστικά νησίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ).

Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, ο νέος αυτοκινητόδρομος προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση Αθήνας - Πάτρας σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

«Δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο», όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε., Παναγιώτης Παπανικόλας, με αφορμή τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου, επισημαίνοντας πως «Ήταν ένας δρόμος που όσοι τον χρησιμοποιούσαν γνωρίζουν ότι μέχρι το 2008 ήταν μια καρμανιόλα και από τους χειρότερους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης. Από το 2008 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ένα εργοτάξιο. Πλέον δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο».

Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν σήμερα με τα εγκαίνια. «Συνολικά 16 χλμ από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης», όπως επισήμανε ο Π. Παπανικόλας.

«Ήδη», εξήγησε, «έχει λιγοστέψει ο χρόνος πάρα πολύ γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα το κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα. Κατασκευάζονταν ένας αυτοκινητόδρομος πάνω στον δρόμο που λειτουργούσε, που ήταν πολύ δύσκολο και για τους χρήστες και για τους κατασκευαστές. Είχαμε δεσμευτεί από πέρυσι ότι, σταδιακά, όπως ολοκληρώνονταν τα διάφορα κομμάτια θα τα παραδίδουμε στην κυκλοφορία για να διευκολύνονται και οι χρήστες», όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Ο αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται σήμερα είναι λειτουργικά ολοκληρωμένος για την κυρίως αρτηρία και για τους χρήστες. «Το έργο είναι στο 95%. Παραμένουν κάποια σημεία στα οποία υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες -π.χ. διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και επομένως παραμένουν κάποιες εργασίες αλλά είναι έξω από το πλάτος του δρόμου που κυκλοφορείται, όπως και κάποιες εργασίες σε κόμβους, όπως είναι ο κόμβος του Ρίου, ένας πολύπλοκος κόμβος», όπως σημείωσε ο Π. Παπανικόλας.

Χρεώσεις

Σε ό,τι αφορά τις τυχόν επιβαρύνσεις για τους χρήστες, εξήγησε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο αφού κύριος σκοπός ήταν να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος για να τον χρησιμοποιήσει ο κόσμος για την έξοδο του Πάσχα, ενώ «από εκεί και πέρα, ό,τι ισχύει από τις συμβάσεις παραχώρησης για όλα τα έργα θα ισχύσει και για την Ολυμπία Οδό». Ουσιαστικά, σημείωσε ο Π. Παπανικόλας, «σ' έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, η χρέωση είναι 6 λεπτά/χλμ. Στα επίπεδα αυτά θα κυμανθεί και αυτός ο αυτοκινητόδρομος, όταν ολοκληρωθεί 100%».

Πηγή: Ημερησία

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus