Διυλιστήριο: Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Έρχονται νέες ποινικές διώξεις για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου



Της Άννας Κανδύλη

Την άσκηση ποινικής δίωξης για δύο κακουργήματα που δεν εμπίπτουν στην παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναμένεται να ζητήσει τις επόμενες ημέρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Πρόκειται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σε πρώτη φάση αφορούν στην υπόθεση της προμήθειας των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι η κ.Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου που χειρίζονται κι άλλες δικογραφίες της περιόδου Παπαντωνίου θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε έλεγχο συγκεκριμένων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο του πρώην υπουργού αλλά και συγγενικών του προσώπων ή άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης που θα αφορά στην περίοδο μετά το 2002 ελήφθη μεταξύ άλλων, λόγω:

- των στοιχείων που παρέλαβαν πριν από λίγο καιρό από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των φρεγατών καθώς και καταθέσεις μαρτύρων για την ίδια υπόθεση.

-την μαρτυρική κατάθεση την περασμένη Τετάρτη , του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη, που πρώτος μίλησε στη Βουλή για τρείς νέους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου για τους οποίους ενημέρωσαν οι Ελβετικές αρχές την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο δικαστικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει και πάλι τα στοιχεία από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία μέσω της λίστας Λαγκάρντ.Όπως σημειώνεται, οι ισχυρισμοί Κουράκου ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν το 2000 στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία αφορούσαν καταπίστευμα για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο, δεν έχουν ως σήμερα αποδειχθεί και ως εκ τούτου οι έρευνες των δικαστικών αρχών συνεχίζονται.

Πηγή: enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus