Διυλιστήριο: Κλιμάκιο Eλλήνων εισαγγελέων στη Χάγη για τα Panama papers

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Κλιμάκιο Eλλήνων εισαγγελέων στη Χάγη για τα Panama papers



Στη Χάγη μετέβη την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Παν. Αθανασίου που εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα, για συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στην οποία και υπέβαλαν αιτήματα για το άνοιγμα λογαριασμών από τα λεγόμενα Panama papers σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς που βρίσκονται σε έρευνα από την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι έλληνες εισαγγελείς, εκτός του κ. Αθανασίου, στη Χάγη μετέβησαν η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας, είχαν σημαντικές συναντήσεις με την Γενική Εισαγγελέα του Παναμά, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία για ανοίγματα λογαριασμών για έλληνες που είναι στις λίστες των Panama Papers και κυρίως εταιριών και ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών για τα οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίηση στην ελληνική εισαγγελική αποστολή, ότι μόνον σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στην εν λόγω χώρα δεν υπάρχει αδίκημα φοροδιαφυγής.

Ο έλληνες εισαγγελείς μετείχαν κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Χάγη, την περασμένη εβδομάδα σε σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Eνωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα Panama Papers, με βασικό στόχο την παροχή στοιχείων από τον Παναμά προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί και να εντοπιστούν οι δικαιούχοι μαύρου, ενδεχομένως και πολιτικού χρήματος.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, πέραν της χώρας μας, επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers για πολίτες τους η εταιρείες δικών τους συμφερόντων, όπως επίσης και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus