Διυλιστήριο: Δίκη Siemens: "Ζημιά για Δημόσιο και ΟΤΕ" έκρινε το δικαστήριο

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δίκη Siemens: "Ζημιά για Δημόσιο και ΟΤΕ" έκρινε το δικαστήριο


Ναι" είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στην παράσταση πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΤΕ στη μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.

Το Δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση οι οποίοι ζητούσαν την αποβολή τους από τη δίκη.

Ειδικότερα, έκρινε ότι τόσο το Δημόσιο όσο και ο ΟΤΕ υπέστησαν βλάβη και συγκεκριμένα από τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο ΟΤΕ υπέστη ζημία ως φορέας της επιχειρήσης που εργάζονταν οι υπάλληλοι-κατηγορούμενοι ενώ το ελληνικό Δημόσιο λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση της σύναψης σύμβασης του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ( για την εμπλοκή του οποίου έχει διαχωριστεί η δικογραφία).

Παράλληλα, η Ιωάννα Μανέτα, συνήγορος του Εμμ. Σταυριανού, κατηγορούμενος ο οποίος έχει αποβιώσει, ζήτησε την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών εντός της Ελλάδας με δικαιούχο τον εντολέα της προκειμένου να αποδοθούν στους κληρονόμους του.

Πηγή www.newsit.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus