Διυλιστήριο: Καμμένος : «Ελληνικά ήταν τα χέρια που έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Καμμένος : «Ελληνικά ήταν τα χέρια που έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»





Επενδύσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων από μεγάλο όμιλο έως το καλοκαίρι ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος ασκώντας μάλιστα κριτική στις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας». Η τοποθέτηση έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης διακρατικής σύμβασης με την Νορβηγία στην Βουλή.

Όπως ανέφερε ο Π.Καμμένος για την ΕΛΒΟ «υπάρχει ενδιαφέρον από μια πολύ μεγάλη εταιρία της Ν.Αφρικής, την εταιρία Paramaount» η οποία «θέλει να ενεργοποιήσει όλα τα παλιά συμβόλαια» και «θα πιστοποιηθούν τα προϊόντα της ως προϊόντα χώρας ΝΑΤΟ». Όπως είπε ο υπουργός Αμυνας στην εταιρία θα έρθει «υλικό που θα μεταφερθεί από την Μέση Ανατολή για να εκσυγχρονισθεί» και «η ΕΛΒΟ θα αποτελέσει ένα από τα διαμάντια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι».

Σε παρατήρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί του ότι δεν επιλέγεται έλληνας επενδυτής ο Πάνος Καμμένος είπε πως στο παρελθόν «όταν τα παρέλαβε την ΕΛΒΟ ο κ.Μυτιληναίος η τότε κυβέρνηση έδωσε το κομμάτι του ελληνικού δημοσίου» με αποτέλεσμα «να παρθούν όλα τα σχέδια που είχε η ΕΛΒΟ και η εταιρία του κ.Μυτιληναίου να παράγει όσα παρήγαγε η ΕΛΒΟ». Επισήμανε μάλιστα ότι θα πρέπει να δούμε «ποια ελληνικά χέρια έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής βιομηχανίας» τονίζοντας πως σήμερα «το ΥΕΘΑ με εντολή του πρωθυπουργού φροντίζει ώστε κάθε προμήθεια να έχει την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».

Επίσης ο υπουργός ‘Αμυνας σχολίασε την κριτική που του ασκήθηκε όταν είχε μιλήσει για πιθανότητα θερμού επεισοδίου κοντά στην Κύπρο. Σημείωσε ότι «η Τουρκία όχι απλώς επιβεβαίωσε» αλλά «είχαμε τα Νοταμ που η Τουρκια είχε εκδώσει και ετοιμάζονταν να δημιουργήσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6». Όπως είπε η διαρροή έγινε με «στόχο να υπάρχει μία κοινή γραμμή» από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα σχολιάζοντας πως «καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό».

Τέλος σημείωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις «δημιουργούν και ανανεώνουν τους σχεδιασμούς που υπάρχουν» με βάση την «επιθετική στάση της Τουρκίας των τελευταίο καιρό» όπως και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή. ​


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus