Διυλιστήριο: VIDEO - 16χρονος από την Ημαθία κατασκεύασε το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

VIDEO - 16χρονος από την Ημαθία κατασκεύασε το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε το 9ο μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο κτήριο Noesis, όπως κάθε χρόνο.

Ο μαθητής 2ας λυκείου του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Μπαμπαλής σε συνεργασία με τον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη δημιούργησε ένα καινοτομικό μπαστούνι για τυφλούς και άτομα με περιορισμένη όραση, που συνδέεται με το Bluetooth του κινητού και ενημερώνει για τα εμπόδια και τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον δρόμο. Το μπαστούνι αυτό είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης.Μαθητές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέθεσαν τις ερευνητικές τους εργασίες και εφευρέσεις. Σε αυτό το συνέδριο έλαβαν μέρος σχολεία και από την Αλεξάνδρεια καθώς επίσης και από την Βέροια και άλλες περιοχές της Ημαθίας.

Συγχαρητήρια στον Αθανάσιο Μπαμπαλή, στον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη, αλλά και στο 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας που καινοτομεί και διδάσκει.

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο:



Πηγή emvolos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus