Διυλιστήριο: Ύμνος στην Αρχαία Ελλάδα από τoν Chanel - Κίονες, μαίανδροι και αρχαίες θεές στο Παρίσι

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ύμνος στην Αρχαία Ελλάδα από τoν Chanel - Κίονες, μαίανδροι και αρχαίες θεές στο Παρίσι


Ο Karl Lagerfeld ζωντάνεψε και αποθέωσε την Αρχαία Ελλάδα στο Grand Palais μέσα από τη συλλογή Chanel Cruise 2018.

Μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο και στάσεις σε Κούβα, Ντουμπάι και Ρώμη, ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να επιστρέψει στο Παρίσι και να κάνει φέτος εκεί την επίδειξη μόδας για την συλλογή Chanel Cruise 2018. 

Ο διάσημος σχεδιαστής μεταμόρφωσε το Grand Palais και μέσα από το εντυπωσιακό σκηνικό με κίονες και ελαιόδεντρα ζωντάνεψε στο Παρίσι την Αρχαία Ελλάδα. Η συλλογή «The Modernity of Antiquity» εμπνευσμένη από τη χώρα μας, εκφράζει το όραμα του Lagerfeld με παστέλ, χυτά ρούχα που άφηναν ακάλυπτο τον έναν ώμο στα μοντέλα, grecian μοτίβα, χρυσές λεπτομέρειες και κεφάλια στολισμένα με κορδέλες ή στεφάνια με αποτέλεσμα τα μοντέλα να θυμίζουν αρχαίες θεές. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, τα παπούτσια. Ψηλοτάκουνα με δεσίματα που θυμίζουν αρχαία σανδάλια μονομάχων σε ζωηρά χρώμα με κυρίαρχο το έντονο κίτρινο μέχρι μπλε, κόκκινο και μαύρο. 

 «Δεν είχε καμία σχέση με μια χώρα. Η πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώ αυτό που μου αρέσει. Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα», δήλωσε ο σχεδιαστής για τη συλλογή. 

 «Θεωρώ την Ελλάδα ως την προέλευση της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία που έκτοτε έχει εξαφανιστεί», εξήγησε μιλώντας για το πώς τον ενέπνευσε η χώρα μας. 

 «Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες στήλες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι ύμνος στη νεότητα, το πόσο δυνατή και απρόβλεπτη είναι - όπως ακριβώς και οι ανελέητοι θεοί», είπε. 


Η πρόσκληση περιελάμβανε ένα ακέφαλο ελληνορωμαϊκό άγαλμα της Αφροδίτης, το οποίο φυλάσσεται στο διαμέρισμα της Chanel στην έδρα του οίκου στην Rue Cambon. «Μέσα από τη μόδα εκφράζω τη γοητεία (σ.σ για την Ελλάδα) που είχα από την παιδική ηλικία. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν του Ομήρου», δήλωσε ο σχεδιαστής, ο οποίος ανακάλυψε την ιστορία του Τρωικού πολέμου σε ηλικία επτά ετών. 

Το WWD σημειώνει πως ο Lagerfeld πέτυχε στην εποχή της ευαρέσκειας του Instagram να κάνει μαι ισχυρή δήλωση πολιτισμού. 









Πηγή: www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus