Διυλιστήριο: Βόμβα… εξολοθρευτή κατασκευάζει ο Ερντογάν: Έχει ισχύ όσο 44 τόνοι ΤΝΤ!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Βόμβα… εξολοθρευτή κατασκευάζει ο Ερντογάν: Έχει ισχύ όσο 44 τόνοι ΤΝΤ!



Tρελάθηκε ο «σουλτάνος» και θέλει να αποκτήσει το ισχυρότερο μη πυρηνικό υπερόπλο στον κόσμο, επιδιώκοντας να μετατραπεί σε… Κιμ Γιονγ Ουν της γειτονιάς μας!

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί κάτω από άκρα μυστικότητα να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου και των Βαλκανίων και το τελευταίο παρανοϊκή σχέδιό του είναι η ένταξη της ρωσικής θερμοβαρικής βόμβας στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Πρόκειται για το πιο φονικό συμβατικό όπλο παγκοσμίως, για μια βόμβα – εξολοθρευτή, η οποία ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν η Άγκυρα αναπτύσσει δικό της πρόγραμμα κατασκευής θερμοβαρικών κεφαλών ή αποκτά τη συγκεκριμένη αμυντική τεχνογνωσία από τους Ρώσους.

Τα σχέδια του «σουλτάνου» ήταν γνωστά από το 2014, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο τον περασμένο Μάιο στην έκθεση αμυντικών συστημάτων «IDEF 2017» που έγινε στην Τουρκία γινόταν γνωστό ότι το Τουρκικό Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΤUBITAK) καθώς και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, όπως το SAGE, παρουσίασαν μια έκδοση θερμοβαρικής βόμβας.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις προσωπικού που ακολούθησαν και διέλυσαν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο Ερντογάν επιχειρεί δυναμική επανεμφάνιση με επίδειξη ισχύος βάζοντας σε εφαρμογή μια σειρά από υπερφιλόδοξα πολεμικά σχέδια, αναφέρει η Δημοκρατία.

Άλλωστε, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου της Τουρκίας, παρά τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στην περίπτωση του πυρηνικού εργοστασίου η Μόσχα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η εταιρία κατασκευής είναι η Atomstroyexport, που ανήκει στη ρωσική Rosatom.

Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιου θα περιλαμβάνει τέσσερις αντιδραστήρες τρίτης γενιάς, οι οποίοι μπορούν να παράγουν 1.200 βατ έκαστος. Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπογράφηκαν το 2010 και το κόστος τους υπολογίζεται κοντά στα 20 δισ. Δολάρια.

Στην τουρκική επίδειξη δύναμης περιλαμβάνεται και η πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να πλήξει ακόμα και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το νέο πυραυλικό σύστημα φέρει προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και αυτοματισμών, μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά βάρους 450 κιλών και είναι μεγάλης ακρίβειας, καθώς η μέγιστη απόκλιση από τον στόχο είναι μόλις 50 μέτρα. Μάλιστα, οι Τούρκοι φρόντισαν να δώσουν στη δημοσιότητα βίντεο με την πρώτη δοκιμή του πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σινώπης.

Καταστροφή με ωστικό κύμα και θερμοκρασία

Η Ρωσική θερμοβορική βόμβα Αviation Themobaric Bomb of Increased Power (ATBIP) έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «πατέρας όλων των βομβών».

Η βόμβα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από τους Ρώσους τον Σεπτέμβριο του 2007, έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους ΤΝΤ!

Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα λίγο πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος, ενώ η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό ωστικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη.

Στα σχέδια του «σουλτάνου» περιλαμβάνεται – σύμφωνα με δήλωση του ίδιου την περασμένη εβδομάδα- και η ναυπήγηση τουρκικού αεροπλανοφόρου. Και αυτά είναι μόνο όσα έχουν γίνει γνωστά με δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις…

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus