Διυλιστήριο: «Παραδικαστικό 2»: Αρχίζει η δίκη «μαμούθ» για το κύκλωμα των ακινήτων

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

«Παραδικαστικό 2»: Αρχίζει η δίκη «μαμούθ» για το κύκλωμα των ακινήτων


Στο εδώλιο ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων και άλλοι 103 για το παραδικαστικό «νούμερο 2»

Αρχίζει σήμερα εκτός απροόπτου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η μεγάλη δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος «νούμερο 2».

Δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 104 ατόμων που παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαριές κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιου Ρούσκα, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Στη δράση του συγκεκριμένου προσώπου σε σχέση με τη συμμετοχή του στο κύκλωμα που εμπορεύονταν παράνομα ακίνητα, είχε αναφερθεί εκτενώς το «Πρώτο Θέμα» με δημοσίευμά του.

Η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο έπειτα από χρόνια ερευνών από ειδικούς εφέτες-ανακριτές.

Με το 1143/2016 βούλευμα του συμβούλου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται μεταξύ άλλων οι Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και άλλοι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης από κοινού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απόπειρα εκβίασης, της ψευδούς βεβαίωσης, κ.ά.

Πρόκειται για σοβαρά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, που αν αποδειχθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Για την αρπαγή των ακινήτων σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτιζαν- κατά το παραπεμπτικό βούλευμα- μετέχοντες στο κύκλωμα συμβολαιογράφοι, με τον Δημήτριο Μητρέλη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ σε αυτό μετείχαν δικηγόροι, και δεκάδες άλλοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος που εντόπιζε ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα.

Στη συνέχεια καταλάμβαναν αυθαίρετα τα ακίνητα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος.

Επιπλέον, φέρονται να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν, έναντι «δώρου», απεμπλοκή από υποθέσεις επικαλούμενοι διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus