Διυλιστήριο: ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη αύξηση 5,4% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο έναντι περσινής αύξησης 3,5%

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη αύξηση 5,4% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο έναντι περσινής αύξησης 3,5%



Μεγάλη αύξηση 5,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 4,2%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σημείωσε αύξηση 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016, έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

Η εξέλιξη αυτή, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

*Κατά 6,8% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

*Κατά 4,2% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή δερμάτων- ειδών υπόδησης (23,8%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (19,3%), βασικών μετάλλων (37,4%), καθώς και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (64,3%).

*Κατά 12,6% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση κατά 1,1% του δείκτη παροχής νερού.

Ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2017 παρουσίασε αύξηση 6,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2016.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus