Διυλιστήριο: «Πράσινο φως» στην επένδυση του Atalanti Hills στη Φθιώτιδα

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

«Πράσινο φως» στην επένδυση του Atalanti Hills στη ΦθιώτιδαYπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οριοθέτηση του Atalanti Hills, της πρώτης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Έξαρχος του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού η επένδυση είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργηθούν πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της επένδυσης είναι:
  • η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας
  • το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα)
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το επενδυτικό έργο απολαμβάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης του δήμου Λοκρών, καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση από το υπουργείο Περιβάλλοντος του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus