Διυλιστήριο: Αλλάζει όψη ο Πειραιάς : 142 έργα κόστους 141 εκατ. Ευρώ

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αλλάζει όψη ο Πειραιάς : 142 έργα κόστους 141 εκατ. Ευρώ



Ως μία πολύ σπουδαία υπόθεση, χαρακτήρισε την κοινωνική λογοδοσία και τον απολογισμό, κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος των εκτελούμενων έργων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που βρέθηκε στη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας αντιμετώπισε ένα αγώνα διμέτωπο, αυτόν της αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων και αφετέρου της αλλαγής του τρόπου άσκησης πολιτικής.
Χαρακτήρισε πολύ λίγο το χρονικό διάστημα προκειμένου να ανατραπούν παθογένειες νοοτροπιών τους παρελθόντος, ενώ τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης του Καλλικράτη και της αναθεώρησης του Συντάγματος με συγκεκριμένη θέση για την τοπική αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας το, ως το κρίσιμο πολιτικό momentum, που αν δεν εκμεταλλευτούμε θα συνεχίζει ο κάθε δήμαρχος από τον ‘Εβρο έως την Κρήτη να υπερθεματίζει ανεπάρκειες θεσμικές και εμπόδια κάτι που αποτελεί και ένα καλό άλλοθι για τους κακούς δήμους.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή 142 έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά προϋπολογισμού 141 εκατομμυρίων ευρώ και για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο βαθμός ωρίμανσης τους είναι άνω του 60%.
Τόνισε ότι από αυτά, 15 έργα έχουν ολοκληρωθεί, 16 βρίσκονται σε εξέλιξη, 20 έχουν δημοπρατηθεί και 18 βρίσκονται υπό δημοπράτηση. Επίσης άλλα 72 έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης. Υπογράμμισε εξάλλου ότι δεν πρόκειται για σχεδιασμούς σε λευκό χαρτί και ότι πολύ γρήγορα θα μετράμε αποτελέσματα.
Είπε ότι ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή, ζει τη μεγάλη αντίφαση, καθώς ενώ η περιοχή έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία και αγορά συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων, την ίδια στιγμή έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πειραιάς έχει υποστεί τη χαμηλότερη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα. Είπε ότι η περιφερειακή ενότητα Πειραιά χρησιμοποιεί για πρώτη φορά καινοτόμα εργαλεία όπως αυτή της ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης, ενώ αναφερόμενος στην ανάπλαση του φαληρικού όρου είπε ότι ήδη έχει εγκατασταθεί εργολάβος και ότι μαζί με τη σχεδιασμένη ανάπλαση στο ΣΕΦ και το Τουρκολίμανο θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος πόλο αναψυχής, τουρισμού και εστίασης που θα διαμορφώνει διαφορετικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή και μπορεί να λειτουργήσει ως το αντίπαλο παράδειγμα με αυτό του Ελληνικού.

Μιλώντας για τις μεγάλες αναπλάσεις αναφέρθηκε σε αυτή του πρώην χώρου των λιπασμάτων στα Δραπετσώνα, όπου για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή ήταν αποκλεισμένη από την πόλη αλλά και στη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ. Είπε επίσης ότι ο περιβάλλοντας χώρος του ΣΕΦ με νομοθετική ρύθμιση επιστρέφει από το ΤΑΙΠΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΓΓΑ και προωθείται προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με τη ΓΓΑ για την αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου που ήταν εγκαταλελειμμένος και είχε βανδαλιστεί εδώ και πολύ καιρό, προϋπολογισμού 250 χιλ. ευρώ.
Για το Πάρκο στου Σχιστού που, όπως είπε, δεν λειτούργησε ποτέ και είχε στοιχίσει 5 εκατ. δραχμές, γίνεται μια μεγάλη παρέμβαση με το διαδημοτικό φορέα ΕΣΔΝΑ και έχει ήδη αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αυτού και είναι επισκέψιμο. Είπε επίσης, ότι το νεκροταφείο της Νεάπολης που έχει σταματήσει να λειτουργεί χρηματοδοτήθηκε η χρήση του και το επόμενο διάστημα θα μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό πάρκο 45 στρεμμάτων.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος και οι Δήμαρχοι: Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Παρευρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Ειρήνη Μεταξά, Γιώργος Αλεβιζόπουλος και Γιάννης Μοίρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus