Διυλιστήριο: 13,5 εκατ. Ευρώ από την ενοικίαση μόνο 4 αναξιοποίητων, ακινήτων του ΥΠ.ΕΘ.Α

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

13,5 εκατ. Ευρώ από την ενοικίαση μόνο 4 αναξιοποίητων, ακινήτων του ΥΠ.ΕΘ.Α



Από τα πρώτα τέσσερα «deal» θα εισπραχθούν 13.556.000 ευρώ

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Με γρήγορα βήματα προχωρεί η αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τα πρώτα χρήματα έχουν ήδη αρχίσει να εισρέουν στα ταμεία. Η αρμόδια υπηρεσία του Πενταγώνου έχει προχωρήσει στην ενοικίαση ακινήτων που σήμερα είναι κλειστά ή αναξιοποίητα και από τα μισθώματα μόλις τεσσάρων υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν τα επόμενα χρόνια συνολικά 13.556.000 ευρώ.

Από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΑΑΠΕΔ) αναφέρεται ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι ακόμη στην αρχή, αφού υπάρχουν λίστες με εκατοντάδες ακίνητα προς διάθεση (όχι πώληση αλλά μίσθωση), ενώ υπάρχουν σχέδια πολύ μεγαλύτερα, όπως η αξιοποίηση των νησίδων Φλέβες και περιοχές της Αίγινας, όπου υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα επενδυτικά σχήματα για την κατασκευή resort. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει πως τα όποια έσοδα προκύψουν θα διατεθούν για τις ανάγκες τόσο του προσωπικού όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα.
Τα ακίνητα λοιπόν που μισθώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΑΑΠΕΔ, είναι:

Α. Κατά το πρώτο πακέτο διαγωνισμών αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο του πρώην στρατοπέδου «Λιόση», ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, με μηνιαίο μίσθωμα 3.400 ευρώ για 25 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 25 χρόνια), με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την υπηρεσία είναι 1.152.322 ευρώ.

Επιπρόσθετα, για το ακίνητο του ισόγειου καταστήματος επί της οδού Σούτσου 40 αναδείχτηκε πλειοδότης μισθωτής με μηνιαίο μίσθωμα 6.700 ευρώ για 12 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 χρόνια), με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την υπηρεσία θα είναι 1.019.673 ευρώ.

Β. Κατά το δεύτερο πακέτο διαγωνισμών, το οποίο διενεργήθηκε τον Αύγουστο που διανύουμε, αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο επί της οδού Πουλίδου 62, Καβάλα, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ για 20 χρόνια (δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 χρόνια), με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την υπηρεσία θα είναι1.034.922 ευρώ.

Επιπλέον, για το ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, ιδιοκτησίας ΜΤΣ, αναδείχθηκε πλειοδότης με μηνιαίο μίσθωμα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια (δυνατότητα παράτασης για άλλα 20) με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% τον χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την υπηρεσία από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως θα είναι κατ' ελάχιστον 10.349.229 ευρώ.

Για τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 έχει προκηρυχθεί και θα διενεργηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΕΘΑ/ΥΠΑΑΠΕΔ ο ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Κοτοπούλη 3, Αθήνα (ΜΤΑ).


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus