Διυλιστήριο: Κύρτσος : Ο Γεωργίου συκοφαντούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό - Εμείς απλά τον ακούγαμε''

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Κύρτσος : Ο Γεωργίου συκοφαντούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό - Εμείς απλά τον ακούγαμε''



Τον «κάρφωσε» ο Γ. Κύρτσος που έσπευσε να τον υπερασπιστεί σε τηλεδιάσκεψη με ευρωβουλευτές • Κεραυνοί από Σούρλα και Ν. Κακλαμάνη • Καυστική απάντηση των δικαστών στις δηλώσεις της Ε.Ε. • Συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά συστημικά media τις απρέπειες και τις απειλές!

Ο Ανδρέας Γεωργίου συκοφάντησε τη χώρα και τη Δικαιοσύνη σε κλειστή τηλεδιάσκεψη και οι Ελληνες ευρωβουλευτές που ήταν παρόντες τον άκουγαν χωρίς να πουν λέξη! Την αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Κύρτσος, που ήταν παρών, χωρίς ίχνος ντροπής για τη δική του στάση.

O ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ακόμη μια πρωτοφανή απρέπεια, κατηγορώντας τις ελληνικές κυβερνήσεις ως το 2009 ότι παραποιούσαν τα στοιχεία του Προϋπολογισμού.

Ο κ. Κύρτσος σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα κέντρα που εξόφθαλμα στηρίζουν τον κ. Γεωργίου πρόσθεσε τη δική του συμβολή στη συκοφάντηση της χώρας μας ως προσωπική «μαρτυρία», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι επειδή ο κ. Γεωργίου «φοβόταν ότι θα πάει φυλακή», όπως είπε στην περιβόητη τηλεδιάσκεψη, ο ίδιος τον διαβεβαίωσε (βασισμένος σε τι, άραγε;) ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Η ιστορία

Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. εξιστόρησε την κατάθεση του κ. Γεωργίου μέσω τηλεδιάσκεψης την περασμένη άνοιξη στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή του ελληνικού Μνημονίου (όπου συμμετέχουν, επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Εύα Καϊλή).

«Μας εξέφρασε τον φόβο του ότι υπάρχει μία μεθόδευση σε βάρος του και μπορεί να καταλήξει στις ελληνικές φυλακές. Είχαν εντυπωσιαστεί οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές από τις άλλες χώρες. Εγώ αισθάνθηκα την ανάγκη να παρέμβω και να δώσω διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πάει ποτέ φυλακή και ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έχει γίνει ξανά αξιόπιστη. Κάτι που δέχονται και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί» είπε ο κ. Κύρτσος και συνέχισε το «ξέπλυμα» του θλιβερού πρωταγωνιστή της σκοτεινής υπόθεσης διόγκωσης του ελλείμματος και την ενοχοποίηση συλλήβδην των ελληνικών κυβερνήσεων πριν από το 2009.

«Ο Γεωργίου καταρχήν ανέλαβε αφού είχαμε μπει σε Μνημόνιο. Οι παρεμβάσεις του όντως ήταν σε κατεύθυνση αυστηροποίησης των υπολογισμών. Αλλά έπειτα από μία δεκαετία χαλαρής διαχείρισης, όπου τα στοιχεία που δίνονταν στο Eurogroup ήταν χαλαρά, αν όχι “μαγειρεμένα”, ήταν λογικό οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τους κανονισμούς και τις διαδικασίες με μεγαλύτερη αυστηρότητα» είπε ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής.

Οταν ρωτήθηκε «σε τι διαφέρουν τα “χαλαρά” στοιχεία από τα “μαγειρεμένα”», απάντησε: «Εντάξει, τα “χαλαρά” είναι ότι μπορεί να μην έχεις κάνει προσπάθεια να είσαι σωστός στη λεπτομέρεια, ενώ τα “μαγειρεμένα” είναι ότι προσπαθείς να εμφανίσεις τη δική σου πραγματικότητα. Εμείς ειδικευόμασταν στην Ελλάδα τόσο στη χαλαρότητα όσο και στο “μαγείρεμα”... Αλλά νομίζω ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο Eurostat, η εκτίμηση είναι ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. βρήκε τον δρόμο της και θεωρούνται αξιόπιστα τα στοιχεία μετά το 2010».

Καυστική απάντηση των δικαστών στις δηλώσεις της Ε.Ε.

«Φωτιά» ήταν η απάντηση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις δηλώσεις της Κομισιόν σχετικά με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις του Ανδρέα Γεωργίου. Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, οι δικαστικοί λειτουργοί ξεκαθάρισαν ότι η κρίση τους «δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές». Η αντίδραση της Ενωσης έρχεται τη στιγμή που με σωρεία δηλώσεων η Ε.Ε. παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την προστασία των στατιστικών Αρχών.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει: «Στις 30/8/2016 η Ενωση εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι “παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις". Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να “αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης" σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Κεραυνοί από Σούρλα και Ν. Κακλαμάνη 

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα Γεωργίου, όμως τόσο ο πρώην υπουργός Γιώργος Σούρλας όσο και ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ήταν λάβροι χθες για την υπόθεση αυτή. «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με το θέμα Γεωργίου. Ντροπή για τους τροϊκανούς να παρεμβαίνουν έτσι ωμά για προστασία Γεωργίου» είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο κ. Κακλαμάνης. «Να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου, τα οποία κατά πληροφορίες ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, οι βουλευτές που ψήφισαν τη νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των εξόδων» τόνισε ο κ. Σούρλας. «Μετά την ταπείνωση», συνέχισε, «που υφίσταται η χώρα μας με τις παρεμβάσεις των ξένων στην ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Γεωργίου επέβαλαν και το χαράτσι σε βάρος των πολιτών για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του». «Πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση που υπαγόρευσαν ξένοι παράγοντες και η οποία προσβάλλει κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας, θίγει το κύρος του Κοινοβουλίου και επιβαρύνει τον Ελληνα φορολογούμενο» κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά συστημικά media τις απρέπειες και τις απειλές!

Σύσσωμα τα ευρωπαϊκά συστημικά ΜΜΕ σπεύδουν με συκοφαντίες κατά της Ελλάδας και της ελληνικής Δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τον Ανδρέα Γεωργίου, με προφανή επιδίωξη να περιφρουρήσουν το ισχύον καθεστώς, που θέλει όλες τις εθνικές στατιστικές αρχές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ελέγχονται πλήρως από το διευθυντήριο του άξονα Βερολίνου - Βρυξελλών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ούτε άσχετο με τη διεθνή υποστήριξη που τώρα λαμβάνει, το γεγονός -όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία»- ότι ο Γεωργίου ζητούσε βοήθεια από τον Πολ Τόμσεν του για να φουσκώσει το έλλειμμα της χώρας!

Οι «Financial Times» εκτοξεύουν έμμεσες απειλές προς τη χώρα μας σε δημοσίευμα με τίτλο «Αξιωματούχοι της ευρωζώνης προειδοποιούν για τη δίκη-φάρσα για τα ελληνικά στατιστικά». Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η καταδικαστική απόφαση έχει προκαλέσει κατάπληξη σε πολιτικούς της Ε.Ε., ανανεώνοντας αυτό που πολλές πρωτεύουσες φοβούνται πως είναι μια σειρά πολιτικά υποκινούμενων δικών, που αποσκοπούν στο να αποκαταστήσουν την οικονομική φήμη προηγούμενων κυβερνήσεων».

Στην ίδια γραμμή, το «Politico» σπεύδει να αποφανθεί αθωωτικά για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Στατιστικής Αρχής, με δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Καταδικάζοντας έναν έντιμο στατιστικολόγο, η Ελλάδα καταδικάζει τον εαυτό της» και επιτίθεται κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης». Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» προχωρά ένα βήμα παραπέρα στις προκλήσεις και τις συκοφαντίες. «Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός» αποφαίνεται υβριστικά για την Ελληνική Δημοκρατία η γερμανική εφημερίδα. Ο ισχυρισμός αυτός υποτίθεται πως περιλαμβάνεται σε ανώνυμο έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της, στο οποίο δεν αναγράφονται όνομα και διεύθυνση του αποστολέα (!).


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus