Διυλιστήριο: Επιστροφή εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ μέχρι και 3.000 €!

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ μέχρι και 3.000 €!

Οριστικό! Θα επιστραφούν στη σύνταξη Ιανουαρίου τα ποσά που κακώς παρακρατήθηκαν

❱❱ Η κυβέρνηση διορθώνει το λάθος με τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ για 1.000.000 δικαιούχους

Θα δοθούν αυτόματα σε πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα δίχως να χρειάζεται να γίνουν αγωγές

Της Αγγελικής Μαρίνου

Με τη σύνταξη Ιανουαρίου, που θα δοθεί λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα, ξεκινάει η αναδρομική επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι επιστροφές, οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ (συνολικά φτάνουν τα 300.000.000 ευρώ), θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αγωγές εκ μέρους τους.

«Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, ούτε καν αίτηση» δηλώνει στη «δημοκρατία» η γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα παραγραφής του ποσού.

«Η Πολιτεία το έχει ήδη αναγνωρίσει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εγγράφως αναγνώρισε την αδικία και έχει δεσμευτεί ότι θα επιστραφεί. Τον τρόπο καταβολής θα τον ανακοινώσει ο αρμόδιος υφυπουργός μέσα στο προσεχές διάστημα» τόνισε η κυρία Βρακά.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα των εισφορών υγείας επί του ονομαστικού ποσού της σύνταξης και όχι επί του καθαρού είχε αναδείξει πρώτη η «δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο της 29ης Ιουνίου, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πετρόπουλος είχε αποκαλύψει το σχέδιο επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ανέθεσε στην ΗΔΙΚΑ να υπολογίσει πόσα χρήματα κρατήθηκαν παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια και πόσα είναι τα οφειλόμενα για κάθε συνταξιούχο και να του παραδώσει το πόρισμα άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία των επιστροφών.

Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική σύνταξή τους.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus