Διυλιστήριο: Κατάθεση φωτιά καίει τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ :«Μου ζήτησε λεφτά για να πάρω δάνειο από την ΑΤΕ»

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Κατάθεση φωτιά καίει τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ :«Μου ζήτησε λεφτά για να πάρω δάνειο από την ΑΤΕ»



Κατάθεση-φωτιά καίει Ανθόπουλο

Ως μια καλοστημένη επιχείρηση, που οδηγούσε σε πρακτικές δανεισμού από την Αγροτική Τράπεζα αντί αμοιβής, παρουσίασε μάρτυρας στο Εφετείο Αθηνών τη δραστηριότητα του πάλαι ποτέ προβεβλημένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλου (φωτό), σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος, που είχε διατελέσει υφυπουργός Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας, δικάζεται μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνταντίνο Υφαντή για υπόθεση τοκογλυφίας. Οι υπεύθυνοι κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε βάρος του κατέθεσε χθες η καπνέμπορος από την Καβάλα Οδέττη Πετρίδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Υποστήριξε ότι απευθύνθηκε σε αυτόν επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι, για να μεσολαβήσει ως πολιτικός στην Αγροτική Τράπεζα οποία είχε πάψει να τη δανείζει, καθώς είχε μπει στον Τειρεσία. Αρχικά, όπως είπε, της ζήτησε 500.000.000 δραχμές (περίπου 1.500.000 ευρώ) για να τα δώσει στην τράπεζα ως εγγύηση.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco, προκειμένου να τη δανείζει με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού. Οπως υποστήριξε η μάρτυρας, κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσόν έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%. Συνολικά έδωσε ποσό 1.700.000 ευρώ, χωρίς να πουληθεί «ούτε κιλό καπνού».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus