Διυλιστήριο: Η Eurobank πούλησε 1,5 δισ. “κόκκινα” καταναλωτικά δάνεια για 45 εκατομμύρια!

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Η Eurobank πούλησε 1,5 δισ. “κόκκινα” καταναλωτικά δάνεια για 45 εκατομμύρια!


Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Αθανάσιος Μπέλτσος

Εμείς αυτό το τραπεζικό μπορντέλο το ανακεφαλαιοποιήσαμε και το σώσαμε.Εμείς ο φτωχοποιημένος λαός των μνημονίων διασώσαμε την επιχείρηση της οικογένειας Λάτση, που καταχράστηκε τις καταθέσεις μας.Αυτοί αντί να δώσουν σε εμάς που μας εξαπάτησαν και που τους σώσαμε, την ευκαιρία για εξαγορά των δανείων με ευνοικούς όρους που με ευκολία προσφέρουν στα κοράκια (funs) να σώσουμε τους κόπους μιας ζωής γυρίζουν την πλάτη με την κυβερνητική αδράνεια και αδυναμία. Είναι ντροπή για την κυβερνητική πλειοψηφία να μην μπορεί να αντιταχθεί σε αυτή την εξόφθαλμη εγκληματική δραστηριότητα των τραπεζιτών.
Μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου προαπαιτούμενο γιατί μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να το αποδεχτεί. Είναι έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές συνολικά που εγκληματικά σιωπούν.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και υποκρύπτει ιδιωτικά συμφέροντα όπως συνήθως γίνετε που υπερβαίνουν το δίκαιο και το εθνικό συμφέρον.Υπερβαίνουν την λαική εντολή. Δεν θα μου έκανε καμιά απολύτως εντύπωση αν πίσω από την ανωνυμία- βιτρίνα των funs κρύβονται τραπεζίτες, γνωστοί επιχειρηματικοί κύκλοι και πολιτικά τζάκια.Έτσι δεν συνέβει και με τις εισπρακτικές?Αλλιώς αυτή η εμμονή σε μια πρωτοφανή αδικία δεν έχει λογική εξήγηση.

Κύριοι βουλευτές τα βέτο μπαίνουν για ζητήματα που καίνε τον πολίτη και δεν είναι μόνο για θέματα λαικής κατανάλωσης.Κύριοι που αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά στελέχη καλά τα πυροτεχνήματα και οι πιρουέτες για ιδεοληψίες μπουρδολογήματα και εξυπνακισμούς ,αλλά εδώ σας θέλω που καίει. Αν δεν είναι σκάνδαλο με 3% επί της αρχικής αξίας να ξεπουλούνται τα χρέη του κοσμάκη όταν δεν τους δίνετε την δυνατότητα να τα εξαγοράσουν με 10 και 15% θα ήθελα να ήξερα κύριε Τσακαλώτε τι είναι για εσάς σκάνδαλο.Προφανώς η κυβερνησιμότητα είναι που οδηγεί σε παραστρατήματα. Οδηγεί όμως και σε ανώμαλη προσγείωση.

Το άρθρο 

Η πρώτη πώληση “κόκκινων” δανείων σε ξένα funds είναι γεγονός. Την πραγματοποίηση η Eurobank η οποία πούλησε 1,5 δισ. ευρώ καταναλωτικά δάνεια στην τιμή του 3% του συνολικού οφειλόμενου ποσού και εισέπραξε συνεπώς 45 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, Eurobank Ergasias Α.Ε. (Eurobank) υπέγραψε συµφωνία µε την Intrum Justitia AB (Intrum) για την πώληση µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου ύψους €1.5 δις από τα οποία περίπου €620 εκ. εµφανίζονται στον ισολογισµό της.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2017 και αναµένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριµήνου του 2017.

Το τίµηµα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόµενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηµατοοικονοµικού αποτελέσµατος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια. «H Eurobank τηρώντας τη δέσµευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των µετόχων της για την µείωση του χαρτοφυλακίου µη εξυπηρετούµενων δανείων της µέσω ενεργούς διαχείρισης συνήψε µια σηµαντική συµφωνία για την πώληση στην Intrum µη εξυπηρετούµενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις.

Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι που ολοκληρώνουµε σήµερα αυτή τη συµφωνία µε τον µεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρµόζει» δήλωσε ο διευθύνων σύµβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σηµαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν σηµαντικά χαρτοφυλάκια µη εξυπηρετούµενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουµε ότι η ελληνική οικονοµία όσον αφορά τη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σηµαντικό πεδίο ανάπτυξης για την Intrum η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της Intrum, Mikael Ericson.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus