Διυλιστήριο: Δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δεν θέλουν να πληρώσουν οι καναλάρχες


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Να θυμίσουμε την τελευταία φορά, μετά τον διαγωνισμό, με πλάτη της ΝΔ και πρόφαση την απόφαση από το ΣτΕ ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που θα έφερνε έσοδα στο Ελληνικό κράτος γύρω 250 εκατ. και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να μην πληρώσουν τίποτα. Βάσει αυτού του διαγωνισμού όμως, υπολογίστηκε ότι για τις 7 τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει το ελάχιστο ποσό που θα δώσουν να είναι 35 εκατ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε αυτό ενόχλησε τους καναλάρχες γιατί έτσι δεν θα μπορούσαν να συνεννοηθούν οι επτά μεταξύ τους, έτσι ώστε να έχουν χαμηλό τίμημα.  Έτσι έμαθαν να λειτουργούν (με θαλασσοδάνεια, με άτοκα δάνεια κτλ), και έτσι συνεχίζουν.  ''

Συντάκτης:
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Παλιά μου τέχνη κόσκινο από τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Πριν ακόμα συνταχθεί από το ΕΣΡ η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Μέσω του... αγαπημένου τους θεσμού: το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο ΣτΕ λοιπόν προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ο ΣΚΑΪ και το Star Channel ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, οι δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τις 7 τηλεοπτικές άδειες και τα 35 εκατομμύρια ευρώ ως τιμή εκκίνησης για καθεμία από αυτές. Μέχρι και πως είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!

Πλήττεται ο ανταγωνισμός υποστηρίζουν ενώ θεωρούν υπερβολική την τιμή εκκίνησης. Υπενθυμίζουμε πως τα 35 εκατ. «σπάνε» μέσα στη δεκαετία σε 10 δόσεις , δηλαδή 3,5 εκατομμύρια το χρόνο. Δεν είναι και τόσα πολλά νομίζω.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: οι καναλάρχες νοιάζονται για τονπλουραλισμό, βρε! «Η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης μειώνει το ενδιαφέρον προσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζοντας την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας».

Αρχίζουν τα όργανα και πάλι όπως καταλαβαίνετε. Αυτοί δεν θέλουν να πληρώσουνποτέ και με τίποτε.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus