Διυλιστήριο: «Δεν θα βγουν προς πώληση τα 10 λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ»

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

«Δεν θα βγουν προς πώληση τα 10 λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ»



Διαβεβαιώσεις του Χρ. Λαμπρίδη

«Τα 10 λιμάνια της χώρας που είναι στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες, όπως αυτό της Πάτρας, δεν πρόκειται να πωληθούν». Αυτό δήλωσε ο γ.γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο, και ανέφερε ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι «να ακολουθήσουμε το διεθνές παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα μέσω των υποπαραχωρήσεων».

Αυτή η επιλογή, συνέχισε ο κ. Λαμπρίδης, ενθαρρύνει την έλευση επενδυτών που έχουν συγκεκριμένη γνώση και εμπειρία σε συγκεκριμένο αντικείμενο και, παράλληλα, εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον. «Η επιλογή θα απελευθερώσει τα λιμάνια, ώστε να αξιοποιήσουν τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχουν και οι οποίες δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν διότι υπήρχε μία σύγχυση για το τι θα ακολουθήσει» εκτίμησε ακόμη, ενώ ανέφερε ότι έχουν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των λιμανιών, αφού οι προκηρύξεις για προσλήψεις έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και ως εκ τούτου σε κάποια λιμάνια «θα έχουμε τη δυνατότητα αναζωογόνησης της λειτουργίας τους».

Για Πάτρα


Σχετικά με τις διοικήσεις των λιμανιών, ο Χρήστος Λαμπρίδης είπε ότι «σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο που υπάρχει πετυχαίνουν σημαντικά οικονομικά και εμπορικά αποτελέσματα και αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο δείχνει ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ σημαντικές».
Οσον αφορά την κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας, γνωστοποίησε ότι «έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Μεταφορών, ώστε να ενταχθεί το έργο στην επόμενη αναθεώρηση του στρατηγικού πλαισίου επενδύσεων μεταφορών». Παράλληλα, είπε ότι «ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί για το επόμενο έτος θα δώσουν τη δυνατότητα ένταξης έργων και για το λιμάνι της Πάτρας».


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus