Διυλιστήριο: Σοκ στο Βερολίνο: Το Ιράν θέλει να «τραβήξει» καταθέσεις από τις γερμανικές τράπεζες

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Σοκ στο Βερολίνο: Το Ιράν θέλει να «τραβήξει» καταθέσεις από τις γερμανικές τράπεζες



Μεγάλα ποσά μετρητών από τραπεζικούς λογαριασμούς, που διατηρεί στη Γερμανία, ζήτησε να αποσύρει το Ιράν, όπως επιβεβαιώνει το Βερολίνο, το οποίο και δεν έχει απαντήσει ακόμη στο αίτημα.

«Πρόκειται για ένα αίτημα που εξετάζεται» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Απέφυγε πάντως να διευκρινίσει για τι μεγέθους ποσό μιλάμε.

Νωρίτερα η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι οι γερμανικές αρχές έχουν δεχθεί από την Τεχεράνη αίτημα για απόσυρση 300 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γερμανία.

Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο των νέων αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και της απόσυρσης των ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus