Διυλιστήριο: Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου - Οι λίστες με φυσικά και νομικά πρόσωπα

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου - Οι λίστες με φυσικά και νομικά πρόσωπα


Ποιοί χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν πληρώνουν- Πολλές εταιρείες-ζόμπι κι άλλες που έχουν κλείσει από χρόνια

ταιρείες και επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην οικονομική ζωή της χώρας, αλλά και επιχειρήσεις-ζόμπι που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά ή έχουν "πεθάνει" πριν από πολλά χρόνια, περιλαμβάνονται στη λίστα μεγαλοφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και καθυστερούν να πληρώσουν πάνω από ένα χρόνο. Πρόκειται για 9.332 φυσικά και 14.581 νομικά πρόσωπα, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Πολλοί δεν ανταποκρίθηκαν επειδή απλώς... δεν υπάρχουν. Οπως οι παλιές χρεοκοπημένες ΠΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η πάλαι ποτέ Τράπεζα Κρήτης, η αμαρτωλή "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" του σκανδάλου με το δομημένα ομόλογα, η "Ασπίς" που εφαγε τα λεφτά των ασφαλισμένων, το κανάλι Alter του αποβιώσαντος Γιώργου Κουρή, τα σουπερμάκετ Atlantic, η "Νεοχημική" του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις.

Από όλες αυτές το Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτε. Αλλωστε τα περιουσιακά στοιχεία τους έχουν ήδη εκποιηθεί. Αλλά και από χιλιάδες άλλες που παραμένουν ημιθανείς, ελάχιστα μπορεί να περιμένει.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων γίνεται - όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ - για λόγους πληροφόρησης των πολιτών και εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων.

Ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΑΑΔΕ δεν γνωστοποίησε τα ονόματα φυσικών προσώπων των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά στους παρακάτω συνδέσμους:

Η λίστα με τα Φυσικά Πρόσωπα

Η λίστα με τα Νομικά Πρόσωπα


https://diulistirio.blogspot.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus