Διυλιστήριο: Πρεμιέρα για τον Αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Πρεμιέρα για τον Αγωγό Ελλάδας - ΒουλγαρίαςΘα διοχετεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Αρχισε η κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), που θα διοχετεύσει το φυσικό αέριο από τον Διαδρατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) στο δίκτυο της Βουλγαρίας και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Στη σύνοδο για τη διασυνδεσιμότητα στην Ανατολική Ευρώπη (CESEC) στη Σόφια υπογράφηκαν δύο σημαντικές συμφωνίες παρουσία της υπουργού Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούσκα Πέτκοβα, του επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε. Μιγκέλ Κανιέτε και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, που σφραγίζουν την έναρξη του έργου:

•Οι κοινοπραξίες των αγωγών ΤΑΡ και IGB υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου.
•Η Bulgarian Energy Holding και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του IGB και άλλων έργων.

Ενοποιημένη αγορά

«Ο αγωγός IGB αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του οράματός μας για ενοποιημένη αγορά φυσικού αερίου στα Βαλκάνια» δήλωσε ο κ. Σταθάκης και υπογράμμισε «τη μεγάλη σημασία του έργου για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και τη διασφάλιση ανταγωνιστικών τιμών μέσω της λειτουργίας διαφοροποιημένων πηγών και οδεύσεων, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ενοποίηση των ενεργειακών αγορών». Πρόσθεσε δε ότι ο αγωγός «αποτελεί τμήμα του νότιου διαδρόμου και μέσω της διασύνδεσης με τον ΤΑΡ και το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ θα παρέχει στη νοτιοανατολική Ευρώπη πρόσβαση στο αέριο της Κασπίας και άλλων πηγών, καθώς και σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, μέσω των ελληνικών τερματικών σταθμών, όπως ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη».
Από την πλευρά του, ο κ. Κανιέτε χαιρέτισε την έναρξη κατασκευής του IGB, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα της Ε.Ε.


https://diulistirio.blogspot.com/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus