Διυλιστήριο: Documento : ΕΓΓΡΑΦΟ - Παραδοχή Καραμανλή για το ναι στη σκέτη «Μακεδονία»

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Documento : ΕΓΓΡΑΦΟ - Παραδοχή Καραμανλή για το ναι στη σκέτη «Μακεδονία»


Σάλο έχει προκαλέσει το σημερινό πρωτοσέλιδο του Documento όπου αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προ τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπους, με το οποίο ο η ελληνική Κυβέρνηση αποδέχονταν την ονομασία Μακεδονία – Σκόπια για την πΓΔΜ στο εξωτερικό και σκέτο Μακεδονία για το εσωτερικό χωρίς μάλιστα αλλαγές στο γεμάτο αλυτρωτισμούς Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι η τότε Κυβέρνηση αφού δέχονταν την ονομασία Μακεδονία για το εξωτερικό δέχονταν και αντίστοιχη ονομασία για γλώσσα και ταυτότητα.

Μάλιστα την αποκάλυψη του Documento επιβεβαιώνει πλήρως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός με διαρροή κύκλων του σύμφωνα με την οποία σημειώνεται πως το έγγραφο εστάλη «σε μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση» και πως «δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ».

Τι απαντά δηλαδή με απλά Ελληνικά ο κ. Καραμανλής στο Documento; Ότι υπήρχε κίνδυνος οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία και γι αυτό δέχθηκε ό,τι δέχθηκε! Και τότε γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών που έφεραν οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα και προδοτική όπως μας έλεγε τόσο καιρό η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσσοτάκης;




Λέει και κάτι ακόμη ο κ. Καραμανλής, μέσω των κύκλων του, που είναι 100% ψέμα. Ισχυρίζεται ότι η τακτική αυτή κίνησή του (το έγγραφο που αποκαλύπτουμε σήμερα) έγινε «προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008». Μόνο που στο μεσοδιάστημα μεσολάβησε το «όχι» του Γκρούεφσκι που ήταν εκείνο που οδήγησε όχι στο βέτο, γιατί βέτο δεν υπήρξε ποτέ στο Βουκουρέστι, αλλά στο να μη συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη των κρατών μελών του ΝΑΤΟ η ένταξη της πΓΔΜ.

Το σημερινό δημοσίευμα του Documento επιβεβαιώνει και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γ, Κουμουτσάκος, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για «σκόπιμα αποσπασματική παρουσίαση ενός τμήματος της τότε διαπραγμάτευσης»!

Από άλλο πόστο, μάλιστα το είχε αναφέρει και ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις 




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus