Διυλιστήριο: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιαννιώτης !!! Ο Ελληνας κολυμβητής κυριάρχησε στα 10 χλμ. ανοιχτού νερού και ... ανέκτησε το χαμόγελό του μετά το Λονδίνο

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιαννιώτης !!! Ο Ελληνας κολυμβητής κυριάρχησε στα 10 χλμ. ανοιχτού νερού και ... ανέκτησε το χαμόγελό του μετά το Λονδίνο


Πριν από, περίπου, ένα χρόνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το πρόσωπο του Σπύρου Γιαννιώτη είχε γεμίσει δάκρυα γιατί δεν κατάφερε να αφιερώσει στους Ελληνες ένα μετάλλιο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης εκπλήρωσε τον στόχο του ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βάθρου στα 10 χλμ. ανοιχτού νερού (1:49.11.8).
«Αφιερωμένο σε όλους τους Ελληνες», ήταν τα πρώτα λόγια του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο Σπύρος Γιαννιώτης στα τελευταία χιλιόμετρα προσπέρασε σαν... σταματημένους τους αντιπάλους του (ανάμεσά τους και ο ολυμπιονίκης Οσάμα Μελούλι) και, παρόλο που δήλωσε ότι στα τελευταία 50 μ. ένιωσε ότι θα λιποθυμούσε από την υπερπροσπάθεια, παραλίγο από την ταχύτητα που είχε αναπτύξει να... συγκρουστεί με την προκυμαία. «Ηταν η καλύτερη κούρσα, από άποψη τακτικής, που έχω κάνει. Μου βγήκε το πάθος και γι’ αυτό κολυμπούσα γρήγορα. Ηρθα εδώ σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση, παρά το γεγονός πως είχα κάνει μόνο τρεις μήνες προετοιμασίας», δήλωσε ο κάτοχος πέντε παγκόσμιων μεταλλίων. «Για τον ελληνικό αθλητισμό αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι ένας τόσο σπουδαίος αθλητής κρατάει ψηλά τη σημαία μας σε κάθε του εμφάνιση», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός. Ο Αντ. Φωκαΐδης ήρθε 32ος. Στα 10 χλμ. γυναικών, θα αγωνιστούν σήμερα οι Μ. Λυμπερτά και Κ. Αραούζου. Στα 5 χλμ. η Κ. Αραούζου ήταν 4η με 56.45.3,11΄΄ ενώ η Μ. Λυμπερτά ήρθε 28η.
kathimerini.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus