Διυλιστήριο: Στεργιος Τσίτος : 2 μετάλλια και 2 έπαινοι για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στεργιος Τσίτος : 2 μετάλλια και 2 έπαινοι για την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας!

Ο Στέργιος Τσίτος (φωτό) του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου του ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Βέρνη.

Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν μαζί με 250 μαθητές/τριες από 62 χώρες. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι συνοδοί Παναγιώτης Στασινάκης, Εκ-παιδευτικός Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου και ο Παναγιώτης Παφίλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 24 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.

Για να γίνει αντιληπτό υπό ποιες συνθήκες προετοιμάστηκαν και διακρίθηκαν οι Έλληνες μαθητές παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων:

«Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο, αφού η Βιολογία και στις τρεις τάξεις του Λυκείου διδάσκεται από μία ώρα εβδομαδιαίως, παρά την γενική παραδοχή ότι η Βιο-λογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα.
Πιστεύοντας ότι η εκπαίδευση και η έρευνα είναι οι ασφαλέστερες "επενδύσεις" ενός λαού, ιδίως σε περιόδους κρίσεων, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία εν όψη του σχεδίου για το νέο Λύκειο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Λύκειο".»
goodnews.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus